Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Hummerisalaatti

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Neljälle

  • 2 keitettyä hummeria
  • 2 kovaksi keitettyä kananmunaa
  • 2 dl majoneesia
  • pari tippaa sitruunamehua
  • ½ tl kuivattua rakuunaa
  • 1 tl viinietikkaa
  • pari tippaa HP-kastiketta
  • 1 tl hienonnettuja kapriksia
  • 6 hienonnettua oliivia
  • 1 tl hienonnettua ruohosipulia
  • 1 tl kuivattua kirveliä
  • 1 tl hienonnettua persiljaa
  • 1 tl hienonnettua tilliä
  • 1 tl tomaattiketsuppia

Koristeluun

  • vihersalaattia ja tilliä

Valmistusohje

1. Sulata hummerit. Halkaise ne terävällä veitsellä päästä alkaen. Irrota lihat ja paloittele pienemmiksi paloiksi. Murra sakset ja säästä ne koristeluun.

2. Kastike: Hienonna kaprikset, oliivit, ruohosipuli, persilja ja tilli. Sekoita majoneesi, sitruunamehu, rakuuna, viinietikka, HP-kastike, kaprikset, oliivit, ruohosipuli, kirveli, persilja ja tilli. Lisää tomaattiketsuppi.

3. Paloittele kananmunat pienemmiksi. Sekoita hummerinlihat ja kananmuna kastikkeen kanssa, laita seos takaisin hummerinkuoriin alkuruoaksi tai kulhoon seisovaan pöytään. Koristele salaatilla, tillillä ja hummerinsaksilla.

Kastikkeeseen tulee monia aineksia, mutta älä pelästy. Maista kunnolla sitä valmistaessasi, niin että ainesten tasapainosta tulee makusi mukainen. Tämä on erinomainen alkuruoka tai mukava ruokalaji seisovaan pöytään.

Lisää aiheesta:

Katkaraputäytteiset wrapitSalaattia lohen, jättikatkarapujen ja simpukoiden keraKesäinen Nizzan salaattiAlkuruokasalaatti kanalla ja sweet chili -kastikkeellaTaskuraputäytetyt tortillatPastasalaattia, lohta ja sokeriherneitä
ÄyriäissalaattiSalaatitYstävänpäiväPääruoatÄyriäiset

Tuoreimmat aiheesta

Äyriäissalaatti
  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Länsirannikon salaatti

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Marinoitu jättirapu-sardiinisalaatti

  • 18.02.201300:00
    Kanasalaatti

    Kolme hyvää salaattia

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Ravunpyrstösalaatti

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Rapusalaatti