Katkarapucocktail kananmunan kera
Katkarapucocktail on klassinen alkuruoka. Helppoa ja huippuhyvää!
- Ruokavalio: Gluteeniton
4 annosta
- noin 20 katkarapua
- vihreää salaattia
- 2 kananmunaa
- 4 sitruunanlohkoa
- 1 tomaatti
- tilliä
Rhode island -kastike
- 4 dl majoneesia
- 1 rkl tomaattiketsuppia
- 1 rkl chilikastiketta
- hieman sitruunaa
- suolaa ja valkopippuria
- (½ rkl konjakkia tai madeiraa)
Valmistusohje
1. Huuhtele ja suikaloi salaatti ja aseta suikaleet cocktaillasien tai pienten annosvuokien pohjalle. Huuhtele ja lohko tomaatti. Keitä kananmunat koviksi, kuori ja puolita.
2. Rhode island -kastike: sekoita keskenään majoneesi, tomaattiketsuppi ja chilikastike. Mausta sitruunalla, suolalla, valkopippurilla ja halutessasi tilkalla konjakkia tai madeiraa.
3.Kuori katkaravut. Tiputtele Rhode island -kastiketta salaatin päälle, täytä sitten astiat tomaatilla ja katkaravuilla. Koristele kananmunalla, tillillä ja sitruunalla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka