Tuore yhdysvaltalaistutkimus vihjaa, että rintasyöpään sairastumisen riskiä voi pienentää vaihtamalla punaisen lihan syömisen siipikarjan lihan syömiseen. Samankaltaisia tuloksia on saatu tutkimuksista ennenkin.
Punaisen lihan terveysriskeistä on puhuttu viime aikoina paljon. Maailman terveysjärjestö on luokitellut punaisen lihan todennäköisesti syöpää aiheuttavaksi tuotteeksi. Runsas punaisen lihan kulutus on yhdistetty esimerkiksi kohonneeseen suolistosyövän riskiin. Lisäksi sen tiedetään lisäävän kakkostyypin diabeteksen sekä sydän- ja verisuonitautien riskiä.
Nyt listan jatkoksi on kirjattu rintasyöpä.
Punaisen lihan vaihtaminen siipikarjaan pienensi syöpäriskiä
Punaisen lihan runsaan kulutuksen huomattiin tuoreessa yhdysvaltalaistutkimuksessa olevan yhteydessä suurentuneeseen rintasyöpäriskiin. Siipikarjan lihan runsas käyttö puolestaan oli yhteydessä alentuneeseen sairastumisriskiin.
