Tuoreessa yhdysvaltalaistutkimuksessa havaittiin, että ruokavaliota rukkaamalla naiset voivat pienentää riskiään kuolla rintasyöpään, uutisoivat lukuisat yhdysvaltalaismediat. Löydösten perusteella tutkijat suosittelevat naisia vähentämään ruokavaliostaan rasvaa ja lisäämään siihen kasviksia sekä vihanneksia.
Rintasyöpä on naisten yleisin syöpä, johon sairastuu vuosittain noin 5000 suomalaisnaista. Suomen Syöpärekisteri raportoi, että vuonna 2016 rintasyöpään kuoli 888 henkilöä.
Tuoreen yhdysvaltalaistutkimuksen rintasyöpäkuolleisuutta voi pienentää ruokavaliomuutoksilla: vähentämällä ravinnosta saadun rasvan määrää sekä syömällä enemmän vihanneksia ja hedelmiä.
Ruokavalion muuttaminen kannattaa
Tutkimuksessa kerättiin tietoja yli 48 000:sta vaihdevuodet ohittaneesta naisesta ympäri Yhdysvaltoja. Tutkimus alkoi vuonna 1993 ja sitä jatkettiin 20 vuotta. Tutkimuksen alkaessa kellään naisista ei oltu diagnosoitu rintasyöpää.
Lähes 20 000 naisista piti seuraavan kahdeksan vuoden aikana kirjaa syömisistään. Naiset pyrkivät vähentämään ravinnosta saamaansa rasvaa karsimalla punaisen lihan ja rasvaisten maitotuotteiden kulutusta sekä lisäämään ruokavalioonsa hedelmiä, kasviksia ja viljatuotteita.

