Ravitsemusterapeutti paljastaa ostoslistansa – 7 terveellistä valintaa

8:31 Makeisvero ei purrut sokeriin - miten irti sokerikoukusta
Videolla kerrotaan, miten sokerikoukusta on mahdollista irrottautua.

Laillistettu ravitsemusterapeutti paljasti Charlotte Five -sivustolle, mitä ruokia hän nappaa ostosreissulla mukaansa.

Ruokakaupassa ihminen on notkuvien hyllyjen välissä tiukan paikan edessä. Ostaako prosessoitua valmisruokaa vai ainekset, joista kokata terveellinen ateria? Napatako pahimpaan nälkään hedelmä vai suklaapatukka?

Yhdysvaltalainen ravitsemusterapeutti Andrea Hiatt kertoi, mitä hän itse ostaa terveyden ja herkullisuuden nimissä ruokakaupasta. Ravitsemusterapeutti esimerkiksi välttelee runsassuolaisia ja -kalorisia valmiskastikkeita ja tekee ne sen sijaan itse. Hiatt suosittelee lukemaan ruokien tuoteselosteet ennen niiden ostamista.

Ruokalista on hyvä laatia ennen kauppaan menoa, jotta ruokakaupassa kulkeminen sujuu jouhevasti eikä ostoksille tarvitse palata uudestaan. Tuttu sääntö on myös, ettei nälkäisenä kannata mennä kauppaan.

1. Salaattisekoitus

Ravitsemusterapeutti kertoo valitsevansa salaattisekoituksen jäävuorisalaattia ennemmin, sillä ensimmäiseksi mainitussa on enemmän ravintoaineita.

2. Kasvispasta

Hyvin varustelluista ruokakaupoista voi löytää vähähiilihydraattisia vaihtoehtoja pastalle – esimerkiksi kikhernepastaa tai porkkanapastaa. Kokeile valmistaa herkullista ja vähäkalorista kesäkurpitsapastaa itse tällä reseptillä.

3. Kananrinta

Siipikarjan vaalea liha on terveellinen vaihtoehto punaiselle lihalle.

4. Avokadot

Runsaasti hyviä rasvahappoja, vitamiineja ja mineraaleja sisältävä avokado pitää nälän loitolla pitkään.

5. Pähkinät

Sydänystävällisiä rasvoja, vitamiineja, mineraaleja, proteiineja ja kuituja sisältäviä pähkinöitä ei turhaan kutsuta superfoodeiksi. Annoskokojen kanssa kannattaa kuitenkin olla tarkkana, sillä pähkinät sisältävät runsaasti myös energiaa.

6. Maustamaton kreikkalainen jogurtti

Maustetut jogurtit sisältävät monesti paljon sokeria, minkä vuoksi maustamaton jogurtti on parempi välipalavaihtoehto. Mausta jogurttisi itse lisäämällä sen päälle esimerkiksi pähkinöitä ja marjoja.

7. Satokauden hedelmät ja kasvikset

Herkullisimmat terveyspommit kannattaa valita satokauden mukaan. Heinäkuussa parhaimmillaan ovat esimerkiksi viinirypäleet, mansikat, vadelmat sekä kukkakaalit, pinaatit, parsakaalit ja avomaankurkut.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja