10 selviytymiskeinoa nälkäiselle – vältä turhat ostokset ruokakaupassa!

ruokakauppa, kärryt, nainen
Shutterstock

Joskus kaupassa käyntiä nälkäisenä ei voi välttää. Testaa silloin nämä vinkit!

Jokainen tuntee ruokaostoksilla käymisen perussäännön: älä käy kaupassa nälkäisenä. Tutkimukset tukevat tätä ohjeistusta, sillä on huomattu, että nälkäisenä tulee napattua koriin kaloripitoisempia tuotteita kuin muutoin.

Vaikka kuinka yrittäisi vältellä kaupassa käyntiä nälkäisenä, ei se ole aina mahdollista. Jos pitkän työpäivän jälkeen on käytävä ruokakaupassa eikä laukussa satu olemaan välipalaa, on suoriuduttava parhaimpansa mukaan. 

Testaa nämä vinkit ja kokeile, selviätkö kaupasta ulos käymättä perunalastuhyllyn kautta!

1. Lupaa itsellesi terveellinen välipala

Ajattele jotain kivaa naposteltavaa, joka odottaa sinua kotona, vaikkapa proteiinipatukkaa tai kupillista marjoja, ja lupaa se itsellesi palkkioksi nopeasta ruokakaupassa käymisestä.

2. Osta itsellesi välipala

Parasta kuitenkin on, jos saat ostettua itsellesi terveellisen välipalan samantien kaupassa käydessäsi. Näin odotus ei muodostu piinaavan tuskalliseksi.

3. Tee nopea ruokalista

Pahempaa kuin nälkäisenä shoppailu on nälkäisenä shoppailu ilman ruokalistaa. Se on katastrofi. Tee edes nopea lista mielessäsi, jos kirjoitteluun ei ole aikaa.

4. Käytä koria, älä kärryä

Kanna mukanasi vain ostoskoria. Kun kori muuttuu painavaksi, sinulle tuleekin jo kiire kassalle etkä tule ostaneeksi turhia.

5. Käytä korvakuulokkeita

Kuuntele korvakuulokkeista nopeatempoista musiikkia. Se saa ripeyttä liikkeisiisi etkä jää mietiskelemään hyllyjen eteen – pääset ruokakaupasta ulos nopeasti.

6. Visualisoi vain yksi ateria

Viime hetken ostosreissu päivällistarpeita varten ei ole oikea hetki tehdä koko viikon ruokaostoksia. Pidä siis tavoitteet vaatimattomina äläkä yritäkään ostaa ruokia koko viikolle. Mieti, mitä syöt tänä iltana ja pysyttäydy siinä.

7. Tähtää pikakassalle

Yritä pitää ostokset niin vähäisinä, että voit hyvällä omallatunnolla kantaa ne pikakassalle. Äläkä huijaa: muut asiakkaat vihaavat sinua, jos kannat pikakassalle yhtään ylimääräistä tuotetta.

8. Pelaa "ruokakaupan juomapeliä"

Jos sinulla on vesipullo mukanasi, pelaa ruokakauppaan sopivaa juomapeliä. Aina kun näet jotain turhaa, jonka haluat ostaa, juo kulaus vettä. Se vie nälkää pois ja kiinnittää huomiota herkuista muualle.

9. Vältä vaara-alueita

Älä kävele paistopisteen ohi. Jo pelkkä tuoksu saa sinut sortumaan. Jätä myös karkkihyllyt väliin. Kun et näe houkutuksia, et sorru niihin.

10. Ole valmistautunut!

Ei haitanne olla valmistautunut seuraavaa kauppareissua varten. Laita siis välipala laukkuun odottamaan jo valmiiksi ruokakauppakäyntiä. Kun syöt välipalapatukan tai pähkinöitä ennen kauppaan astumista, selviät todennäköisemmin kaupasta ulos voittajana.

Lähde:  The Kitchn

Makuja.fi – tykkää meistä Facebookissa ja Instagramissa!

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja