Suussa sulava ja superterveellinen! Tämä keventäjän unelmaruoka maistuu taatusti koko perheelle

Kesäkurpitsasta ja avokadosta valmistuva annos on noussut yhdeksi internetin suosituimmista resepteistä – eikä syyttä! Tämä herkullinen ruokalaji täyttää vatsan vähillä kaloreilla, eikä sen kanssa tarvitse hikoilla keittiössä pariakymmentä minuuttia kauempaa.
Alun perin Eat Yourself Skinny -blogissa julkaistu resepti on levinnyt nopealla tahdilla useampien kotikeittiöihin. Keveyden ja herkullisuuden lisäksi erinomaisen tästä kasvisruokareseptistä tekee myös se, että ruoka sopii niin gluteenitonta kuin vegaanistakin ruokavaliota noudattaville.
Kesäkurpitsan syömisen väitetään poistavan kuona-aineita kehosta. Kesäkurpitsan uskotaan myös edistävän ruoansulatusta ja suojaavan suolistoa.
– Tämä resepti on täydellinen, koska se supertäyttävä ja hullun terveellinen. Ja parasta on, että sinusta tuntuu siltä, kuin söisit ihoa kulhollista pastaa, reseptin luoja Kelly kertoo blogissaan.
– Se on myös uskomattoman nopea ja helppo valmistaa.
Reseptin luojan mukaan annos maistuu erinomaiselta myös kylmänä, jonka ansiosta se sopii hyvin myös piknik- tai lounasevääksi.
Kesäkurpitsanuudelit kermaisella avokadopestolla (8 annosta)
6 isoa kesäkurpitsaa
1 rkl oliiviöljyä
Kastike:
2 kypsää avokadoa
2,5 dl tuoretta basilikaa
3 valkosipulinkynttä
0,5 dl pinjansiemeniä
2 rkl sitruunamehua
½ tl merisuolaa
3 rkl oliiviöljyä
pippuria
Valmista nuudelit esimerkiksi raastamalla kesäkurpitsasta mahdollisimman pitkiä ja ohuita nauhoja. Voit käyttää muotoiluun myös spiraalileikkuria tai juustohöylää. Aseta suikaleet leivinpaperin päälle odottamaan.
Lisää kulhoon avokadot, basilika, pinjansiemenet, sitruunamehu ja suola. Aja tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella tasaiseksi tahnaksi. Lisää koneen käydessä vähitellen joukkoon öljy ja sekoita, kunnes lopputulos on kermaista.
Lisää ruokalusikallinen oliiviöljyä paistinpannulle ja kuumenna keskilämmöllä. Lisää kesäkurpitsasuikaleet pannulla ja paista muutaman minuutin ajan. Yhdistä isossa kulhossa nuudelit ja pesto. Mausta rouhitulla mustapippurilla ja halutessasi ripottele pinnalle parmesaania.
Lähteet: TheKitchn, EatYourselfSkinny
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Koko Suomi leipoo: Juustoinen siemennäkkäri ja mausteiset parmesaanipikkuleivät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Koko Suomi leipoo: Mummin mustikkasuu, Juulian resepti
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa
-
Wilhelmiina-keksit – nämä supersuositut ja helpot pikkuleivät viedään käsistä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Lumihiutalejoulutortut – taittele joulutorttu helposti lumihiutaleen muotoon