Suussa sulava ja superterveellinen! Tämä keventäjän unelmaruoka maistuu taatusti koko perheelle

kesäkurpitsa pasta
Shutterstock

Kesäkurpitsasta ja avokadosta valmistuva annos on noussut yhdeksi internetin suosituimmista resepteistä – eikä syyttä! Tämä herkullinen ruokalaji täyttää vatsan vähillä kaloreilla, eikä sen kanssa tarvitse hikoilla keittiössä pariakymmentä minuuttia kauempaa.

Alun perin Eat Yourself Skinny -blogissa julkaistu resepti on levinnyt nopealla tahdilla useampien kotikeittiöihin. Keveyden ja herkullisuuden lisäksi erinomaisen tästä kasvisruokareseptistä tekee myös se, että ruoka sopii niin gluteenitonta kuin vegaanistakin ruokavaliota noudattaville.

Kesäkurpitsan syömisen väitetään poistavan kuona-aineita kehosta. Kesäkurpitsan uskotaan myös edistävän ruoansulatusta ja suojaavan suolistoa.

– Tämä resepti on täydellinen, koska se supertäyttävä ja hullun terveellinen. Ja parasta on, että sinusta tuntuu siltä, kuin söisit ihoa kulhollista pastaa, reseptin luoja Kelly kertoo blogissaan.

– Se on myös uskomattoman nopea ja helppo valmistaa.

Reseptin luojan mukaan annos maistuu erinomaiselta myös kylmänä, jonka ansiosta se sopii hyvin myös piknik- tai lounasevääksi.

Kesäkurpitsanuudelit kermaisella avokadopestolla (8 annosta)

6 isoa kesäkurpitsaa
1 rkl oliiviöljyä

Kastike:
2 kypsää avokadoa
2,5 dl tuoretta basilikaa
3 valkosipulinkynttä
0,5 dl pinjansiemeniä
2 rkl sitruunamehua
½ tl merisuolaa
3 rkl oliiviöljyä
pippuria

Valmista nuudelit esimerkiksi raastamalla kesäkurpitsasta mahdollisimman pitkiä ja ohuita nauhoja. Voit käyttää muotoiluun myös spiraalileikkuria tai juustohöylää. Aseta suikaleet leivinpaperin päälle odottamaan.

Lisää kulhoon avokadot, basilika, pinjansiemenet, sitruunamehu ja suola. Aja tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella tasaiseksi tahnaksi. Lisää koneen käydessä vähitellen joukkoon öljy ja sekoita, kunnes lopputulos on kermaista.

Lisää ruokalusikallinen oliiviöljyä paistinpannulle ja kuumenna keskilämmöllä. Lisää kesäkurpitsasuikaleet pannulla ja paista muutaman minuutin ajan. Yhdistä isossa kulhossa nuudelit ja pesto. Mausta rouhitulla mustapippurilla ja halutessasi ripottele pinnalle parmesaania.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.