Helppo pastasalaatti! Katin pesto-pastasalaatti hurmaa taatusti

pesto-pastasalaatti-1-210706_D852683-large
Hellapoliisi

Tämä pastasalaatti sopii monenlaisiin tilanteisiin. Voit täydentää salaattia fetajuustolla, parmesaanijuustolla tai vaikka vuohenjuustolla. Voit myös tarjota juustot erikseen siten, että jokainen voi lisätä salaattiinsa mitä itse haluaa.

Ainekset

  • 1 ½ l vettä
  • 1 tl suolaa
  • 400 g pientä simpukkapastaa tai muuta pastaa
  • 1 nippu vihreää parsaa
  • 3-4 rkl vihreää tai punaista pestoa tai maun mukaan
  • 1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja
  • 1 dl oliiveja
  • 200 g miniluumu- tai kirsikkatomaatteja
  • 1 nippu retiisejä
  • 1-2 sitruunaa
  • ½ -1 ruukku tuoretta basilikaa

Valmistusohje

Pesto-pastasalaatti valmistuu näin:

  1. Kiehauta vesi. Lisää suola ja pasta.
  2. Leikkaa parsoista kannat ja kuori kevyesti vartta. Lisää parsat pinnalle ja anna kiehua miedolla lämmöllä ensin muutama minuutti, kunnes parsat ovat sopivan kypsiä. Nosta parsat pois. Jatka keittämistä, kunnes pasta on kypsää. Valuta ja huuhtele kylmällä vedellä.
  3. Laita parsat pastan joukkoon. Lisää vihreää tai punaista pestoa maun mukaan.
  4. Leikkaa aurinkokuivatut tomaatit suikaleiksi ja sekoita joukkoon. Lisää valutetut oliivit, puolitetut miniluumu- tai kirsikkatomaatit, viipaloidut retiisit ja lohkotut sitruunat. Koristele tuoreella basilikalla.
  5. Sekoita salaatin joukkoon erilaisia juustoja tai tarjoa erikseen.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja