Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Helppo pastasalaatti! Katin pesto-pastasalaatti hurmaa taatusti

Hellapoliisi
Julkaistu 15.07.2021 12:50

MTV LIFESTYLE

Ainekset

  • 1 ½ l vettä
  • 1 tl suolaa
  • 400 g pientä simpukkapastaa tai muuta pastaa
  • 1 nippu vihreää parsaa
  • 3-4 rkl vihreää tai punaista pestoa tai maun mukaan
  • 1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja
  • 1 dl oliiveja
  • 200 g miniluumu- tai kirsikkatomaatteja
  • 1 nippu retiisejä
  • 1-2 sitruunaa
  • ½ -1 ruukku tuoretta basilikaa

Valmistusohje

Pesto-pastasalaatti valmistuu näin:

  1. Kiehauta vesi. Lisää suola ja pasta.
  2. Leikkaa parsoista kannat ja kuori kevyesti vartta. Lisää parsat pinnalle ja anna kiehua miedolla lämmöllä ensin muutama minuutti, kunnes parsat ovat sopivan kypsiä. Nosta parsat pois. Jatka keittämistä, kunnes pasta on kypsää. Valuta ja huuhtele kylmällä vedellä.
  3. Laita parsat pastan joukkoon. Lisää vihreää tai punaista pestoa maun mukaan.
  4. Leikkaa aurinkokuivatut tomaatit suikaleiksi ja sekoita joukkoon. Lisää valutetut oliivit, puolitetut miniluumu- tai kirsikkatomaatit, viipaloidut retiisit ja lohkotut sitruunat. Koristele tuoreella basilikalla.
  5. Sekoita salaatin joukkoon erilaisia juustoja tai tarjoa erikseen.

Lisää aiheesta:

Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsaHaalea vegesalaattiCaprin pasta-simpukkasalaattiPasta-parsakaalisalaatti Tonnikala-pennevuokaLämmin pastasalaatti
PastasalaattiNopeat ja helpotHellapoliisiPääruoatSalaatitAlkuruoat

Tämä pastasalaatti sopii monenlaisiin tilanteisiin. Voit täydentää salaattia fetajuustolla, parmesaanijuustolla tai vaikka vuohenjuustolla. Voit myös tarjota juustot erikseen siten, että jokainen voi lisätä salaattiinsa mitä itse haluaa.

Tuoreimmat aiheesta

Pastasalaatti
  • 26.04.202408:30
    Lisäkeruoat

    Piknikin pelastava pastasalaatti

  • 30.09.202110:11
    Kaappaus keittiössä -reseptit

    Kari Aihisen lämmin pastasalaatti

  • 15.07.202112:50
    Nopeat ja helpot

    Helppo pastasalaatti! Katin pesto-pastasalaatti hurmaa taatusti

  • 18.02.201300:00
    Salaatit

    Salaatti sydänpastasta

  • 18.02.201300:00
    Salaatit

    Haalea simpukkapastasalaatti lohen kera