Pientä suolaista juhlapöytään: Leppäkerttucrustadit
Julkaistu
Kevään ja kesän juhlapöydässä maistuvat pienet suupalat. Valmiit crustadikuoret löydät useimmista kaupoista keksihyllyiltä. Niihin voit tehdä erilaisia suolaisia täytteitä. Nämä helpot suupalat valmistat nopeasti ja ne ilahduttavat varmasti juhlapöydässä.
- Aktiivinen valmistusaika: 20min
- Kokonaisvalmistusaika: 20min
- Annosmäärä: 24 kappaletta
Ainekset
- 1 pkt (24 kpl) crustadeja
- 400 g maustettua tuorejuustoa (esim. yrtti tai paprika)
- 24 lehtipersiljan tai korianterin lehteä
- 12 miniluumutomaattia
- 12 mustaa oliivia
- n. 2 rkl balsamicoa
Valmistusohje
- Laita crustadit tarjoiluvadille.
- Laita maustettu tuorejuusto pursotinpussiin ja pursota crustadien täytteeksi. Voit halutessasi lisämaustaa seosta.
- Laita täytteen päälle lehtipersiljan tai korianterin lehti.
- Puolita miniluumutomaatit ja nosta lehden päälle puolitettu tomaatti.
- Leikkaa oliiveista päädyt ja laita kunkin tomaatin eteen oliivipala.
- Laita balsamico pursotinpussiin ja leikkaa aivan pieni reikä pussiin. Pursota ensin leppäkertun keskiviiva ja sitten muutama piste viivan molemmin puolin.
- Tarjoa!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti