Pientä suolaista juhlapöytään: Leppäkerttucrustadit

leppakerttukrustadit-1-220423_Z726804-large
MTV

Kevään ja kesän juhlapöydässä maistuvat pienet suupalat. Valmiit crustadikuoret löydät useimmista kaupoista keksihyllyiltä. Niihin voit tehdä erilaisia suolaisia täytteitä. Nämä helpot suupalat valmistat nopeasti ja ne ilahduttavat varmasti juhlapöydässä.

  • Aktiivinen valmistusaika: 20min
  • Kokonaisvalmistusaika: 20min
  • Annosmäärä: 24 kappaletta

Ainekset

  • 1 pkt (24 kpl) crustadeja
  • 400 g maustettua tuorejuustoa (esim. yrtti tai paprika)
  • 24 lehtipersiljan tai korianterin lehteä
  • 12 miniluumutomaattia
  • 12 mustaa oliivia
  • n. 2 rkl balsamicoa

Valmistusohje

  1. Laita crustadit tarjoiluvadille.
  2. Laita maustettu tuorejuusto pursotinpussiin ja pursota crustadien täytteeksi. Voit halutessasi lisämaustaa seosta.
  3. Laita täytteen päälle lehtipersiljan tai korianterin lehti.
  4. Puolita miniluumutomaatit ja nosta lehden päälle puolitettu tomaatti.
  5. Leikkaa oliiveista päädyt ja laita kunkin tomaatin eteen oliivipala.
  6. Laita balsamico pursotinpussiin ja leikkaa aivan pieni reikä pussiin. Pursota ensin leppäkertun keskiviiva ja sitten muutama piste viivan molemmin puolin.
  7. Tarjoa!

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!