Paras voileipäkakku juhliin: Testaa hittiohjeet – "Valmistuu nopeasti ja vähistä raaka-aineista"

Voileipäkakku rullan muodossa! Katin loimulohivoileipäkakku valmistuu helposti 1:09 Voileipäkakku rullan muodossa! Katin loimulohivoileipäkakku valmistuu helposti
KATSO VIDEO: Näin valmistuu rullavoileipäkakku eli voileipäkääretorttu.

Kinkkua vai lohta voileipäkakkuun, tai ehkä sittenkin kasvisversio? Nappaa vinkit erilaisiin voileipäkakkuihin.

Voileipäkakku on suomalaisen juhlapöydän ehdoton klassikko. Erilaiset voileipäkakut ovat viime vuosien aikana nousseet jälleen uuteen kukoistukseen – ne ovat nyt trendikästä tarjoiltavaa eri muodoissaan.

Monille maistuu voileipäkakku aivan perinteisenä versiona, mutta klassikkoa voi helposti myös tuunata uuteen muotoon.

Oletko sinä jo testannut näitä voileipäkakkuja? Nappaa voileipäkakkuvinkit juhlapöytään!

Rullattu voileipäkakku eli voileipäkääretorttu

Helppo voileipäkakku! Näin saat näyttävän lopputuloksen todella simppelillä tavalla 2:30
Videolla Taru Vihavaisen vinkit rullattuun voileipäkakkuun.

Hellapoliisina tunnetun Kati Jaakosen loimulohivoileipäkakku on siitä nerokas, että se valmistuu kääretortun tapaan rullan muotoon.  

– Loimulohirullakakku on tyylikäs ja superherkullinen voileipäkakku, joka valmistuu nopeasti ja vähistä raaka-aineista. Voit nauttia sen juhlan sijaan myös vaikka iltapalana. Täytteissä voit käyttää mielikuvitusta, Kati vinkkasi aiemmin MTV Uutisille.

Pullahiiren leivontanurkka -ruokablogia pitävä Taru Vihavainenantoi puolestaan toukokuussa Viiden jälkeen -ohjelmassa omat vinkkinsä tämän juhlapöydän kunkun valmistamiseen. 

– Tämä on helposti valmistuva kinkku-voileipäkakku. Ei tarvitse mitään ihmeellisempiä välineitä, mutta tulee näyttävä lopputulos, Taru ohjeisti lähetyksessä. 

Kurkkaa reseptit:


Helppo voileipäkakku lasiin koottuna

Voileipäkakun voi kasata helposti myös lasiin! Ruokatoimittaja Marita Joutjärven helppo voileipäkakku juhlapöytään pelastaa viimehetken tarjoilupaniikilta.

– Keksin lasiversion 1990-luvun lopussa ollessani töissä Kodin Kuvalehdessä. Piti keksiä lakkiaiskuvauksiin jotain ihan uutta suolapalaa, ja tein hieman erilaiset versiot siiasta ja porosta silloin. Nyt päätin herättää välähdykseni uudelleen, Marita kertoi MTV Uutisille vuonna 2019.  

Maljakakku on Maritan mukaan helppo valmistaa ja lopputulos on näyttävä sekä herkullinen. Annoslaseja voi nostaa juhlissa pöytään menekin mukaan suoraan jääkaapista. 

– Yksi hyvä puoli on myös, että pöytä pysyy siistinä, kun vertaa lohkottavaan kakkuun.

Voileipäkakut huippukokin tapaan

Muun muassa helsinkiläisen Michelin-ravintola Olon ravintoloitsijana tunnettu keittiömestari Pekka Terävä opasti MTV:n Viiden jälkeen -ohjelmassa vuonna 2021, miten tehdään maukasta lohi- tai kasvisvoileipäkakkua.

Lohikakun täytteeseen käytettiin muun muassa lämminsavulohta ja kananmunaa, kasvisversio rakentui sen sijaan parsan ja varhaisperunan pohjalta.

Pekka demonstroi, miten voileipäkakun voi tehdä joko pienenä pyöreänä kakkuna tai perinteisenä suorakaiteen muotoisena versiona.

Kokeile Pekan voileipäkakkuja: 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!