Salaattipiirakka – kun suolainen piirakka ja salaatti yhdistyvät täydelliseksi herkuksi
Salaattipiirakassa yhdistyvät rapea rukiinen pohja, yrttinen juustotäyte ja hedelmäinen salaattihuntu. Kun leivot pohjan etukäteen, onnistuu täyttäminen käden käänteessä vieraiden saapuessa tai iltateen kiehuessa. Salaattipiirakan resepti on Satokausikalenterin ja Sydänmerkin tuottamasta Kaikkea hyvää -ruokakirjasta (2020).
Ainekset
Pohja
- 2 dl ruisjauhoja
- 1 dl täysjyvävehnäjauhoja
- ½ tl suolaa
- 100 g rasiamargariinia
- 1–2 rkl kylmää vettä
Täyte
- 1 rs (200 g) maustamatonta kevyttuorejuustoa
- 1 dl rasvatonta maustamatonta jogurttia
- 2 rkl minttua hienonnettuna
- 1 valkosipulinkynsi
- ripaus rouhittua mustapippuria
- 2–4 (750 g) päärynöitä
- 1 dl saksanpähkinöitä
- 50 g vuonankaalia tai salaattisekoitusta
Valmistusohje
Salaattipiirakka valmistuu näin:
Annoksia: 4 annosta, à 360 g
Aktiivinen valmistusaika 25 min, passiivinen valmistusaika 1 t 15 min
- Sekoita kulhossa jauhot ja suola keskenään. Lisää rasva ja nypi tasaiseksi seokseksi. Sekoita joukkoon vesi ja muotoile taikinaksi.
- Painele taikina voidellun matalareunaisen piirakkavuoan (Ø 20 cm) pohjalle ja reunoille. Pistele pohja haarukalla ja nosta vuoka jääkaappiin puoleksi tunniksi.
- Peitä piirakan pohja leivinpaperilla. Voit halutessasi lisätä painoksi riisiä tai kuivattuja herneitä. Paista pohjaa 10 minuuttia 200-asteisessa uunissa. Poista sitten leivinpaperi ja paista vielä 5 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä.
- Notkista tuorejuusto jogurtilla ja sekoita joukkoon hienonnettu minttu. Raasta mukaan valkosipulinkynsi ja mausta ripauksella mustapippuria.
- Huuhtele päärynät ja leikkaa ne puoliksi. Koverra pois siemenkota ja viipaloi hedelmäliha. Paahda saksanpähkinät kuivalla pannulla ja rouhi ne veitsellä.
- Levitä tuorejuustoseos piirakan pohjalle ja lisää vuonankaalit tai salaattisekoitus. Nosta päälle viipaloidut päärynät ja ripottele lopuksi pinnalle pähkinät. Tarjoa salaattipiirakka heti.
Vinkki! Jos käytät vahvaa minttua, niin 1 rkl minttua riittää. Kuivattua minttua tarvitset 1 tl.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria