Ostitko koronahädässä liikaa jauhoja? 4 ideaa varastojen hyödyntämiseen

Nyt tehdään herkullisia korvapuusteja

Nappaa herkulliset tavat hyödyntää kaappien perukoille kerääntyneet jauhopussit.

Koska olet viimeksi tehnyt korvapuusteja? Katso klassikkoherkun leivontaohjeet videolta.

Maaliskuussa koronaviruksen säikäyttämät suomalaiset ryntäsivät monien muiden tapaan ruokakauppoihin ostamaan pitkään säilyviä elintarvikkeita. Hamstraus näkyi esimerkiksi jauhojen myynnin lisääntymisenä. Jos leivontainnostus tyssäsi alkuunsa, lukuisat jauhopaketit saattoivat jäädä kaapin perälle vanhentumaan.

Hyvä uutinen on, että jauhot säilyvät hyvinä keskimäärin vuoden, kunhan niitä säilytetään kuivassa ja riittävän viileässä paikassa voimakkailta hajuilta suojattuna. Ruokahävikkiä välttääkseen jauhot on kuitenkin järkevää käyttää mahdollisimman pian.

Ruokasivusto Kitchn.com esitteli ruokatoimittajiensa ideoita käyttää kevään hamstrauspaniikissa hankitut jauhot.

1. Tee taikinajuuri

Juureen leivotun leivän koostumus, terveellisyys ja vatsaystävällisyys ovat saaneet viime vuosina monet innostumaan taikinajuuresta. Sellaisen voi valmistaa helposti itse. Taikinajuuren ruokkiminen syö säännöllisin väliajoin mukavasti jauhoja.

Happaman taikinajuuren valmistamiseen tarvitsee vain jauhoja, vettä sekä ruisleipää. Katso ohjeet juuren valmistamiseen ja juureen leivotun leivän reseptiin täältä.

2. Leivo makeaa

Jauhot ovat olennainen osa erilaisten piirakoiden, keksien ja muiden makeiden leivonnaisten reseptiä. Kokeile esimerkiksi suussa sulavia miljonäärin toffeepaloja, legendaarista Maisemakahvilan raparperipiirakkaa tai ikisuosikki mustikkamuffineita.

3. Valmista itse pizzaa

Klassisella pizzalla herkutellakseen ei tarvitse vaivautua ulos kotoa, jos kaapista löytyy muutama perusaines. Hyvän pizzan salaisuus piilee pohjassa, johon uppoaa kiitettävästi myös kaappiin jemmattuja jauhoja. Testaa vaikkapa tämä Hans Välimäen hittiresepti pizzan valmistamiseen.

Pizzapohjia voi myös valmistaa varastoon. Tee tällöin kerralla isompi taikina ja pyörittele siitä sopiva määrä taikinapalloja pakkaseen.

4. Leivitä paistettuja ruokia

Kanan, kalan, lihan tai tofun pintaan saa herkullista rakennetta ja väriä leivittämällä. Leivitykseen tarvitset vain vehnäjauhoja, korppujauhoja ja kananmunaa. Kääntele ruoka-aine kauttaaltaan maustetuissa vehnäjauhoissa, kasta se sitten vatkattuun kananmunaan ja lopuksi korppujauhoihin. Paista sitten runsaassa rasvassa.

Lähde: Kitchn.com

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja