Nappaa herkulliset tavat hyödyntää kaappien perukoille kerääntyneet jauhopussit.
Koska olet viimeksi tehnyt korvapuusteja? Katso klassikkoherkun leivontaohjeet videolta.
Maaliskuussa koronaviruksen säikäyttämät suomalaiset ryntäsivät monien muiden tapaan ruokakauppoihin ostamaan pitkään säilyviä elintarvikkeita. Hamstraus näkyi esimerkiksi jauhojen myynnin lisääntymisenä. Jos leivontainnostus tyssäsi alkuunsa, lukuisat jauhopaketit saattoivat jäädä kaapin perälle vanhentumaan.
Hyvä uutinen on, että jauhot säilyvät hyvinä keskimäärin vuoden, kunhan niitä säilytetään kuivassa ja riittävän viileässä paikassa voimakkailta hajuilta suojattuna. Ruokahävikkiä välttääkseen jauhot on kuitenkin järkevää käyttää mahdollisimman pian.
Ruokasivusto Kitchn.com esitteli ruokatoimittajiensa ideoita käyttää kevään hamstrauspaniikissa hankitut jauhot.
Lue myös: Löytyykö kaapistasi tämä unohdettu raaka-aine? Kotitalousasiantuntija ylistää lapsuudesta tuttua ruokaa: "Suuri herkku"
1. Tee taikinajuuri
Juureen leivotun leivän koostumus, terveellisyys ja vatsaystävällisyys ovat saaneet viime vuosina monet innostumaan taikinajuuresta. Sellaisen voi valmistaa helposti itse. Taikinajuuren ruokkiminen syö säännöllisin väliajoin mukavasti jauhoja.

