Hans Välimäen hittiresepti: Näin pizza kannattaa valmistaa

Huippukokki Hans Välimäen salami-mozzarellapizzan resepti on yksi Makuja.fi:n reseptipankin luetuimmista resepteistä. Mikä olisikaan parempi hetki kokeilla tätä hittireseptiä kun sunnuntai-ilta?

Välimäen reseptillä valmistuu herkullinen salami-mozzarellapizza, josta ei puutu edes suomalaisten suosikkitäyte, ananas. Huippukokki vinkkaa, että mikäli haluaa pizzapohjasta entistä maukkaamman, kannattaa taikina tehdä jo edellisenä päivänä ja laittaa jääkaappiin lepäämään ja kohoamaan.

Pizzataikina

3 dl vettä
n. 9–10 dl vehnäjauhoja
2 tl suolaa
1 rkl sokeria
0,5dl oliiviöljyä
1pkt kuivahiivaa

Tomaattikastike

4–5 rkl oliiviöljyä
4–5 kpl valkosipulinkynsiä murskattuna
1 pnt tuoretta basilikaa
400g miniluumutomaatteja pilkottuna
3–4 rkl sokeria
1–2 tl suolaa
1–2 prk murskattua tomaattia
3–4 rkl tomaattipyrettä
1–2 dl vettä
4–5 rkl punaviinietikkaa
timjamia
2–3 salottisipulia hienonnettuna

Salami-mozzarellapizza

Tomattikastiketta (ohje yllä)
Mozzarellaa
Salamimakkaraa
Sinihomejuustoa
Chorizomakkaraa
Ananasta
Mustapippuria


Pizzataikina:
Sekoita vesi ja sokeri. Sekoita jauhot ja hiiva ja yhdistä vesi-sokeriseokseen. Vaivaa hyvin 8-10 minuuttia. Tässä täytyykin tulla hiki. Lisää suola ja öljy ja vaivaa vielä muutama minuutti. Taikinan pitää olla kimmoisaa, elastista ja irtoavaa. Annan taikinan levätä tämän jälkeen rauhassa 20-30 min kelmulla peitetyssä astiassa. Kauli taikina ohueksi levyksi ja levitä päälle ensi tomaattikastike ja sen jälkeen juusto ja loput täytteet.

Tomaattikastike:
Kuumenna öljy ja lisää hienonnettu sipuli ja valkosipuli. Kuullota ja lisää tomaatit ja sokeri. Keitä neste pois. Kun seos on melkein ”kuivaa, lisää tomaattipyre ja murska. Toista sama metodi kuin aiemmin. Keitä neste pois ja lisää etikka ja loput ainekset ja keitä miedolla lämmöllä noin 45min–1h. Tarkista maku ja mausta tarvittaessa ja siivilöi kastike. Jos kastike on liian paksua, niin sitä voi aina ohentaa vedellä. Kastiketta voi muokata lisäämällä esimerkiksi etikkaa, sokeria ja tomaattia. Näin siitä tulee ”reteämmän” makuista. Tätä kastiketta voi käyttää kaikissa pizzoissa makua antamassa.

Pizzan paistaminen:
Paista valmista pizzaa 225–250-asteisessa uunissa noin 15–20 minuuttia.

Resepti: Hans Välimäki

***


Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!