Huippukokki Hans Välimäen salami-mozzarellapizzan resepti on yksi Makuja.fi:n reseptipankin luetuimmista resepteistä. Mikä olisikaan parempi hetki kokeilla tätä hittireseptiä kun sunnuntai-ilta?
Välimäen reseptillä valmistuu herkullinen salami-mozzarellapizza, josta ei puutu edes suomalaisten suosikkitäyte, ananas. Huippukokki vinkkaa, että mikäli haluaa pizzapohjasta entistä maukkaamman, kannattaa taikina tehdä jo edellisenä päivänä ja laittaa jääkaappiin lepäämään ja kohoamaan.
Pizzataikina
3 dl vettä
n. 9–10 dl vehnäjauhoja
2 tl suolaa
1 rkl sokeria
0,5dl oliiviöljyä
1pkt kuivahiivaa
Tomaattikastike
4–5 rkl oliiviöljyä
4–5 kpl valkosipulinkynsiä murskattuna
1 pnt tuoretta basilikaa
400g miniluumutomaatteja pilkottuna
3–4 rkl sokeria
1–2 tl suolaa
1–2 prk murskattua tomaattia
3–4 rkl tomaattipyrettä
1–2 dl vettä
4–5 rkl punaviinietikkaa
timjamia
2–3 salottisipulia hienonnettuna
Salami-mozzarellapizza
Tomattikastiketta (ohje yllä)
Mozzarellaa
Salamimakkaraa
Sinihomejuustoa
Chorizomakkaraa
Ananasta
Mustapippuria
Pizzataikina:
Sekoita vesi ja sokeri. Sekoita jauhot ja hiiva ja yhdistä vesi-sokeriseokseen. Vaivaa hyvin 8-10 minuuttia. Tässä täytyykin tulla hiki. Lisää suola ja öljy ja vaivaa vielä muutama minuutti. Taikinan pitää olla kimmoisaa, elastista ja irtoavaa. Annan taikinan levätä tämän jälkeen rauhassa 20-30 min kelmulla peitetyssä astiassa. Kauli taikina ohueksi levyksi ja levitä päälle ensi tomaattikastike ja sen jälkeen juusto ja loput täytteet.
