Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Hans Välimäen hittiresepti: Näin pizza kannattaa valmistaa

Julkaistu 27.11.2016 18:04

MTV LIFESTYLE

Huippukokki Hans Välimäen salami-mozzarellapizzan resepti on yksi Makuja.fi:n reseptipankin luetuimmista resepteistä. Mikä olisikaan parempi hetki kokeilla tätä hittireseptiä kun sunnuntai-ilta?

Välimäen reseptillä valmistuu herkullinen salami-mozzarellapizza, josta ei puutu edes suomalaisten suosikkitäyte, ananas. Huippukokki vinkkaa, että mikäli haluaa pizzapohjasta entistä maukkaamman, kannattaa taikina tehdä jo edellisenä päivänä ja laittaa jääkaappiin lepäämään ja kohoamaan.

Pizzataikina

3 dl vettä
n. 9–10 dl vehnäjauhoja
2 tl suolaa
1 rkl sokeria
0,5dl oliiviöljyä
1pkt kuivahiivaa

Tomaattikastike

4–5 rkl oliiviöljyä
4–5 kpl valkosipulinkynsiä murskattuna
1 pnt tuoretta basilikaa
400g miniluumutomaatteja pilkottuna
3–4 rkl sokeria
1–2 tl suolaa
1–2 prk murskattua tomaattia
3–4 rkl tomaattipyrettä
1–2 dl vettä
4–5 rkl punaviinietikkaa
timjamia
2–3 salottisipulia hienonnettuna

Salami-mozzarellapizza

Tomattikastiketta (ohje yllä)
Mozzarellaa
Salamimakkaraa
Sinihomejuustoa
Chorizomakkaraa
Ananasta
Mustapippuria


Pizzataikina:
Sekoita vesi ja sokeri. Sekoita jauhot ja hiiva ja yhdistä vesi-sokeriseokseen. Vaivaa hyvin 8-10 minuuttia. Tässä täytyykin tulla hiki. Lisää suola ja öljy ja vaivaa vielä muutama minuutti. Taikinan pitää olla kimmoisaa, elastista ja irtoavaa. Annan taikinan levätä tämän jälkeen rauhassa 20-30 min kelmulla peitetyssä astiassa. Kauli taikina ohueksi levyksi ja levitä päälle ensi tomaattikastike ja sen jälkeen juusto ja loput täytteet.

Tomaattikastike:
Kuumenna öljy ja lisää hienonnettu sipuli ja valkosipuli. Kuullota ja lisää tomaatit ja sokeri. Keitä neste pois. Kun seos on melkein ”kuivaa, lisää tomaattipyre ja murska. Toista sama metodi kuin aiemmin. Keitä neste pois ja lisää etikka ja loput ainekset ja keitä miedolla lämmöllä noin 45min–1h. Tarkista maku ja mausta tarvittaessa ja siivilöi kastike. Jos kastike on liian paksua, niin sitä voi aina ohentaa vedellä. Kastiketta voi muokata lisäämällä esimerkiksi etikkaa, sokeria ja tomaattia. Näin siitä tulee ”reteämmän” makuista. Tätä kastiketta voi käyttää kaikissa pizzoissa makua antamassa.

Pizzan paistaminen:
Paista valmista pizzaa 225–250-asteisessa uunissa noin 15–20 minuuttia.

Resepti: Hans Välimäki

***

Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.

Lisää aiheesta:

Kari Aihisen lenkkimakkaralasagneKoko Suomi leipoo: Pizza bearnaisekastikkeellaMaukkaan raikas kanakebabPerunapizza - helppo, hauska ja nopeaStromboli - pizzarullaHans Välimäen salami-mozzarellapizza
PizzaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Pizza
  • 26.9.07:45
    Ruoka

    Pizzaperjantain vinkki: Säästät rahaa helposti!

  • 5.9.14:45
    Kasvisruoka

    Keittiöpäällikön pizzavinkki kotikeittiöön: "Sillä voi oikeasti pelastaa sen pizzaperjantain"

  • 14.8.17:31
    Ruoka

    Pizzan haastajasta tuli hitti: "Voidaan puhua jo ilmiöstä"

  • 12.6.07:44
    Ruoka

    Älä sorru tähän pizzatäytemokaan, muistuttaa kokki Risto Mikkola

  • 3.6.08:40
    Ravintolat

    Kotipizzaan muutoksia: Tuttu pizza katoaa listoilta