Leipomoissa huureen leivottuun leipään lisätään yleensä leivinhiiva prosessin nopeuttamiseksi ja leivonnan onnistumisen varmistamiseksi.
Videolla esitellään suomalaisten suosikkileivän valmistusprosessi.
Juureen leivottu leipä valitaan ennen kaikkea maun vuoksi, selvisi IROResearchin Oy:n 1000 suomalaista -tutkimuksessa. Myös parempi koostumus, terveellisyys ja vatsaystävällisyys puhuvat juureen leivotun leivän puolesta.
Vaikka moni mieltää juureen leivotun leivän olevan hiivatonta, näin ei loppupeleissä ole. Taikinajuuren luontaiset hiivat saavat taikinan kohoamaan ja leivän tilavuuden kasvamaan.
– Taikinajuuressa kehittyy aina hiivoja, joten ei voida koskaan puhua hiivattomasta leivästä, Vaasanin tuotekehittelijä Vesa Leinonen muistuttaa.
LUE MYÖS: Ruotsissa ihmetellään suomalaisten margariinitottumuksia: "Eivät voi ymmärtää tätä"
Leipomoissa juureen leivottuun leipään on usein lisätty myös hieman leivinhiivaa, jotta taikina saadaan kohoamaan nopeammin ja leivonta onnistuu varmemmin. Vaasan lisää leipiinsä leivinhiivaa, jotta jokapäiväinen tuotanto ja laatu voidaan varmistaa.

