Mustikkamuffinit
Kesä etenee ja mustikat kypsyvät kovaa vauhtia! Tässä on ohje helppotekoisille ja herkullisille muffineille. Saat vaihtelua ohjeeseen vaihtamalla kerman kookoskermaan, jolloin ohje on laktoositon, jos myös margariini / voi on laktoositonta.
- Ruokavalio: Laktoositon, Kasvisruoka
Mustikkamuffinit noin 20 kpl
- 3½ dl erikoisvehnäjauhoja
- 2 dl sokeria
- 2 tl leivinjauhetta
- 2 tl vaniljasokeria
- 3 dl mustikoita
- 1 dl kermaa tai kookoskermaa
- 1 dl pullomargariinia, laktoositonta voita tai margariinia, 100 g
- 2 munaa
Valmistusohje
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää muut aineet hyvin sekoittaen. Voit käyttää myös muuta rasvaa kuin pullomargariinia. Sulata ja jäähdytä rasva ensin. Jaa taikina muffinivuokiin ja paista 200 asteisen uunin keskitasolla n. 15 min. Vinkki: Onnistuu myös muilla marjoilla, esim.vadelmilla.
Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti