Kokeile miljonäärin toffeepaloja: "Vievät kielen mennessään"

murotaikinaneliot

Herkulliset miljonäärin murotaikinaneliöt vievät kielen mennessään.

Ruokabloggaaja Hellapoliisi eli Kati Jaakonen paljastaa jälkiruokareseptin, joka maistuu monelle. Bloggari suosittelee valmistamaan suklaisia toffeepaloja, mikäli vieraisiin haluaa tehdä vaikutuksen jälkiruoan muodossa.

– Nämä herkullistakin herkullisimmat suklaiset toffeepalat vievät kielen mennessään. Voit halutessasi puolittaa reseptin. Valmista piiras silloin puolet pienempään reunalliseen uunivuokaan.

Miljonäärin murotaikinaneliöt

uunipellillinen eli noin 30 annospalaa

250 g voita tai margariinia
6 dl vehnäjauhoja
1 ¼ dl sokeria

Täyte:
100 g voita tai margariinia
1 dl tomusokeria
2 tölkkiä makeutettua kondensoitua maitoa

Kuorrute:
200 g maitosuklaata tai valkosuklaata

Nypi rasva ja vehnäjauhot murumaiseksi seokseksi, lisää sokeri joukkoon.

Painele taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.

Paista 200 asteisen uunin alimmalla ritilätasolla noin 20 minuuttia, kunnes pinta on kauniin kullanruskea.

Mittaa kattilaan voi, tomusokeri jakondensoitu maito. Keitä miedolla lämmöllä, kunnes seos sakenee hieman. Käytä mahdollisuuksien mukaan haudekattilaa, sillä seos palaa herkästi pohjaan.

Anna seoksen jäähtyä hetki. Levitä jäähtyneen taikinan päälle ja nosta hetkeksi jääkaappiin jähmettymään.

Kun pinta tuntuu tahmaiselta, mutta kiinteältä, sulata paloiteltu maitosuklaa tai valkosuklaa syvällä lautasella mikroaaltouunissa puolen minuutin erissä välillä sekoitellen.

Levitä sulanut suklaa pinnalle varovasti esimerkiksi nuolijaa apuna käyttäen.

Leikkaa heti pieniksi paloiksi, sillä kovettunutta suklaata on vaikea leikata myöhemmin.

Nosta palat jääkaappiin jähmettymään.

Tarjoa jääkaappikylmänä.

Lähde: Hellapoliisi

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.