Kespro selvitti minkälaisen pizzan ja burgerin suomalainen haluaisi, jos pääsisi vapaasti sen raaka-aineet valitsemaan. Pizzan ja burgerin unelmatäytteet ovat osin yllättäviäkin.
Take awayn suosio on näkynyt poikkeusaikana Kesprossa pakkaamiseen liittyvien tavararyhmien myynnin kasvuna. Perinteisten take away -ruokien, pizzan ja burgerin, suosio näyttäisi säilyneen ennallaan.Kespro tutki Unelmien ravintola-annos -kyselytutkimuksessa suomalaisten pizza- ja burgermieltymyksiä.Tutkimuksesta selvisi suomalaisten mieltymysten pizzan ja burgerin välillä olevan lähes tasoissa. Vastaajista pizzaa suosisi ravintolassa 53 prosenttia ja burgeria 47 prosenttia.
Suomalaisten unelmien pizza ja burger:
Tutkimuksen tuloksien perusteella voidaan muodostaa suomalaisten unelmapizza ja unelmaburgerannos.
Pizza: Pohjana on perinteinen pizzapohja, juustona mozzarella juustoraastetta, kastikkeena perinteinen tomaattikastike, päällisenä punasipulia, tomaattia, katkarapua ja herkkusieniä, viimeistelynä oreganoa ja rucolaa. Pizzan kanssa juodaan mieluiten vettä.
Burger: Sämpylänä briossisämpylä, pihvinä rotukarjan burgerpihvi, kastikkeena aioli-valkosipulikastike, väliin cheddarjuustoa ja jääsalaattia. Burgerin kanssa halutaan syödä bataattiranskalaisia ja juomaksi valitaan mieluiten limonadi.
Kespron markkinointijohtaja Hannu Korhonen kertoo, että vaikka pizzapohjassa ja kastikkeessa mennään perinteisellä linjalla, suosikkitäytteissä ilmeni yllätyksiä.
– Pizzan päällisten osalta suomalaiset olivat yksimielisiä sellaisten komponenttien sopivuudesta pizzaan, jotka eivät herätä suuria tuntemuksia, kuten tomaatti. Punasipulin nousu suosituimmaksi päälliseksi oli todellinen yllätys, Korhonen sanoo.

