Mainos

Katariinan legendaarinen raparperipiirakka on edelleen älytön hitti ja reseptin haluavat kaikki: "Helppo tehdä ja onnistuu aina"

Oletko sinä jo testannut kuuluisaa Maisemakahvilan raparperipiirakkaa? Teimme reseptin oheen nyt ohjevideon, jonka avulla hittipiirakan leipominen on entistäkin helpompaa. Lue myös Maisemakahvilan raparperipiirakan tarina.

Maisemakahvilan raparperipiirakka on resepti, jota suomalaiset googlaavat vimmatusti aina keväisin. On taas se aika vuodesta, kun piirakan suosio nousee myös MTV:n Makuja.fi-ruokasivuston reseptipankissa.

Kerroimme jo viime keväänä, että hittipiirakan resepti lähti aikoinaan leviämään, kun Hämeenkyrössä suosittua kesäkahvilaa pitävä Katariina Pylsy antoi sen Kotiliesi-lehdelle.

Kun Pylsy kävi aikoinaan Karkun emäntäkoulua, nappasi hän sieltä mukaansa herkullisen kuuloisen omenapiirakkareseptin. Piirakka paljastui erinomaiseksi ja Katariina ryhtyi leipomaan sitä myös kesäkahvilassaan. Piirakasta kehittyi pian entistäkin parempi, kun siihen päätyi täytteeksi onnellisen sattuman kautta raparperia.

 – Sain kerran naapuriltani ison pinon raparperia. Laitoin sitä pakkaseen ja kokeilin piirakkaan. Hui, että siitä tulikin hyvää! Pylsy muisteli MTV:lle.

Helppoa ja herkullista

Mikä piirakasta sitten tekee niin erityisen hyvän? Pylsy arvelee, että sen suosio piilee kaikessa yksinkertaisuudessaan helppoudessa ja herkullisuudessa.

– Maisemakahvilan raparperipiirakka on helppo tehdä ja onnistuu aina. Sitä ei voi mokata! Piirakka on ihanan kostea ja mehevä. Ihmiset ajattelevat turhaan, että raparperi ja rahka ovat väkeviä. Mutta kun ne eivät ole! Piirakkaan voi toiseksi rahkaksi laittaa halutessaan vaikka vaniljarahkaa. Piirakan voi tehdä mistä marjoista tahansa, tai vaikka omenoista.

Lue Maisemakahvilan raparperipiirakan koko tarina.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja