Juhannusruoka ja -reseptit: Parhaat salaatit ja grilliruoat – jälkkäriksi vaikka britakakku tai maailman helpoin raparperipiirakka

Miten varhaisperunat tulisi keittää, jotta niistä tulee täydellisiä? 1:43 Miten varhaisperunat tulisi keittää, jotta niistä tulee täydellisiä?

Juhannusruoka on jo monella mielessä. Kokosimme yhteen reseptit juhannukseksi MTV:n Makuja.fi -ruokasivuston reseptipankista. Mukana on koko kattaus aina salaateista grilliruokiin ja jälkiruokapöydän herkkuihin. Kurkkaa parhaat juhannusreseptit!

Nappaa tästä resepti-ideat juhannukseen. Jos kaipaat lisää ideoita, testaa Makuja.fi-ruokapalvelun reseptihakua

Perinteiset varhaisperunat keittiömestarin parhaalla ohjeella

Keittiömestari Pekka Terävän ohjeella keität elämäsi parhaat varhaisperunat.  

Terävä on testannut erilaisia valmistusmenetelmiä saadakseen mahdollisimman täydellisiä varhaisperunoita. Keittiömestarin kertoi viime keväänä, että suomalaiset voivat lopettaa kiistelyn siitä, pitääkö perunat lisätä kylmään vai kiehuvaan veteen. Tärkeämpää Terävän mukaan onkin, mitä perunoille tekee keittämisen jälkeen. 

Savulohi-perunasalaatti – kaksi parasta kesäherkkua yhdessä

Yhdistä kaksi keskikesän parasta ruokaa herkulliseksi salaatiksi! Hellapoliisin reseptissä varhaisperunat ja savulohi saavat simppelin jogurttikastikkeen. Yksinkertaista, mutta taatusti maukasta!

Täydellinen lisuke grilliruoalle: Kari Aihisen coleslaw 

Kari Aihisen coleslaw on yksi MTV Uutisten Makuja.fi-ruokasivuston suosituimmista kesäresepteistä. Aihinen valmisti kyseistä kaalisalaattia aikoinaan MTV3:n Kaappaus keittiössä -ohjelmassa. Kari Aihisen helppo coleslaw-salaatti sopii mainiosti erilaisten grilliherkkujen lisukkeeksi. Moni käyttää kaalisalaattia esimerkiksi burgereiden välissä. Hyvä makupari coleslaw-salaatille on vaikka pulled pork eli nyhtöpossu. 

Juhannuksen kukkaketo leivässä: Leivo helppo kukkafocaccia

Yksi suomalaiset kevään poikkeusaikana villinneistä leivonnaisista on upea kukkafocaccia. Kukkakuvioin erilaisilla vihanneksilla ja yrteillä koristeltu leipä on ollut maailmalla suosittu jo pidempään. Suomessa resepti nähtiin alkukeväästä muun muassa Kotivinkki-lehdessä

Hellapoliisina tunnettu Kati Jaakonen kertoi toukokuun lopussa MTV Uutiset Livelle vinkkejä juhlien ylijäämäruoan hyödyntämiseen. Samalla Jaakonen esitteli myös tekemänsä kukkafocaccian.

Teresa Välimäen teriyaki-kanavartaat

Kokki Teresa Välimäki valmisti Makujen aamu -ohjelmassa vuonna 2018 herkullisia broilerivartaita, jotka saavat makuna helposta marinadista. Broilerivartaat tarjoillaan valurautapannussa grillattujen nuudeleiden ja raikkaan jogurttikastikkeen kera.

Lohivartaat chimichurrikastikkeella

Hapokas yrttikastike chimichurri antaa grillatuille lohivartaille makua, näköä ja luonnetta! Lohivartaiden kanssa tarjoillaan makeanraikas mangoslaw. Tämän reseptin on loihtinut Huomenta Suomen aamussa Nanna Rintala.

Burgerit ovat ihan parasta kesä- ja grilliruokaa. Kesän parhaiden burgereiden resepti on nyt tässä, lupaa kokki Marcos Gois.

Helppo jälkkäri grillissä: Grillattua ananasta ja jäätelöä

Hellapoliisin grillattu ananas on tyylikäs ja helppotekoinen kesäjälkiruoka. Voit halutessasi kuoria ananaksen, mutta kuorimattomana ananas on hauskan näköinen tarjottava. Jokainen voi kuoria ananaksen myös omalla lautasella.

Britakakku – se kesän paras kakku!

Britakakku tai britatorttu on tyylikäs tarjottava kesäjuhlissa tai muuten vaan kahvin kanssa nautittuna. Mansikkabrita on klassikko, mutta voit käyttää erilaisia marjoja vaihdellen.

Helppo marja-marenkikakku – Teresa Välimäen gluteeniton resepti

Tämän helpon marja-marenkikakun osaa lapsikin tehdä! Kokeile Teresa Välimäen reseptiä juhannuspöytään. Kakku on gluteeniton.

Maisemakahvilan raparperipiirakka – se kaikista paras raparperipiirakka

Suomen suosituin raparperipiirakka on Katariina Pylsyn kesäkahvilasta hitiksi noussut Maisemakahvilan raparperipiirakka. Tämän herkun nimeen monet vannovat ja sanovat sitä Suomen parhaaksi raparperipiirakaksi. 

Tässä on maailman helpoin raparperipiirakka: Vain muutama ainesosa, etkä voi mokata

Pidätkö raparperipiirakasta, mutta ei huvittaisi käyttää sen leipomiseen juurikaan aikaa? Maailman helpoin raparperipiirakka valmistuu vaivatta erityisesti, jos käytät kaupan valmista piirakkapohjaa.

Huom! Jos käytät MTV-sovellusta ja reseptit eivät avaudu oikein, siirry käyttämään nettiselainta.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.