Raparperipiirakka – helppo resepti valmiista piirakkapohjasta
Julkaistu
(Päivitetty )
Raparperipiirakka on klassikko, joka ei esittelyjä kaipaa. Tässä maailman helpoin resepti, jossa voit hyödyntää valmista piirakkapohjaa.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Ainekset
- 1 pkt valmista piirakkataikinaa
- 6-7 raparperin vartta
- 200 g ranskankermaa TAI kermaviiliä
- 2 munaa
- 1 dl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 1 tl kanelia
Valmistusohje
Helppo rapaperipiirakka valmistuu näin:
- Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Painele sulanut taikina pyöreään vuokaan. Kuori raparperit ja pilko ne pieniksi viipaleiksi. Sekoita muut aineet keskenään.
- Levitä raparperit vuokaan ja kaada ranskankerma-muna-sokeriseos raparperien päälle.
- Paista piirakkaa uunin keskitasolla 25-30 min, kunnes pinta on kauniin värinen. Tarjoile sellaisenaan tai vaniljakastikkeen kera.
Resepti: Vappu Pimiä, Radio Novan Vapun valtakunta
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Harri Syrjäsen vodkapasta