Raparperipiirakka – helppo resepti valmiista piirakkapohjasta
Julkaistu
(Päivitetty )
Raparperipiirakka on klassikko, joka ei esittelyjä kaipaa. Tässä maailman helpoin resepti, jossa voit hyödyntää valmista piirakkapohjaa.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Ainekset
- 1 pkt valmista piirakkataikinaa
- 6-7 raparperin vartta
- 200 g ranskankermaa TAI kermaviiliä
- 2 munaa
- 1 dl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 1 tl kanelia
Valmistusohje
Helppo rapaperipiirakka valmistuu näin:
- Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Painele sulanut taikina pyöreään vuokaan. Kuori raparperit ja pilko ne pieniksi viipaleiksi. Sekoita muut aineet keskenään.
- Levitä raparperit vuokaan ja kaada ranskankerma-muna-sokeriseos raparperien päälle.
- Paista piirakkaa uunin keskitasolla 25-30 min, kunnes pinta on kauniin värinen. Tarjoile sellaisenaan tai vaniljakastikkeen kera.
Resepti: Vappu Pimiä, Radio Novan Vapun valtakunta
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Paras sienikastike: Helppo suppilovahverokastike Katin ohjeella
-
Hanna Sumarin tyrmäävän hyvä omenapiirakka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Taivaallinen omenahillo
-
Jäädytetty Nutella-juustokakku
-
Lassaka eli vähähiilihydraattinen lasagne ilman pastaa
-
Kotikeittiömestarit: Teresa Välimäen tonnikala-nachopelti