Mainos
Mainos

Tämä on yksi parhaista kesäpiiraista. Raparperi on parhaimmillaan hentoa ja vaaleanpunaista. Kaneli antaa suloisen säväyksen. Tarjoile piiras haaleana kermavaahdon kera ja voit käyttää tuoreita marjoja koristeena.

6 hengelle

Pohja

  • 3 dl vehnäjauhoa
  • 1 rkl sokeria
  • 150 g kylmää voita kuutioina
  • 2-3 rkl kylmää vettä
  • 1 muna

Täyte

  • 8-10 raparperinvartta
  • 1-2 dl sokeria
  • 2 rkl perunajauhoa
  • 1 rkl kanelia

Tarjoiluun

  • 2 dl kuohukermaa

Valmistusohje

1. Taikina: Sekoita jauhot ja sokeri. Lisää voi nyppimällä sormin jauhojen sekaan ryynimäiseksi seokseksi. Lisää vesi ja sekoita nopeasti taikinaksi. Peitä tuorekelmulla ja pane jääkaappiin lepäämään vähintään tunniksi.

2. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kaulitse taikina ja vuoraa sillä irtopohjainen piirasvuoka, jonka läpimitta on noin 25 senttiä. Säästä ylimääräinen taikina ristikoksi piiraan päälle. Pistele piiraspohja haarukalla.

3. Täyte: Huuhtele raparperit ja leikkaa ne 2 cm:n paloiksi, lado palat piiraspohjalle. Sekoita sokeri, perunajauho sekä kaneli ja sirottele raparperien päälle. Tee taikinanrippeistä ristikko piiraan päälle. Vatkaa munan rakenne rikki ja voitele munalla ristikko ja reunat. Paista piirasta uunin alatasolla 25-30 minuuttia, tai kunnes taikina on kullanruskeaa ja raparperit ovat pehmeitä. Vaahdota kerma ja tarjoile hieman jäähtynyt piiras jälkiruokana tai kahvin kera.

 

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.