Mainos

Kukkafocaccia – upea ja näyttävä leipä, joka valmistuu helposti

Kukkafocaccia on hittileipä, jossa leipuri voi päästää luovuuden valloilleen! Testaa hittileipä.

Ainekset

  • 4 dl vettä (kädenlämpöistä)
  • 25 g tuorehiivaa tai 1 pss kuivahiivaa
  • 1 ½ tl suolaa
  • 4 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl hunajaa
  • 8–10 dl vehnäjauhoja

Lisäksi

  • oliiviöljyä
  • sormisuolaa

Koristeluun

  • Erilaisia vihanneksia, siemeniä ja yrttejä, kuten tomaattia, paprikaa, parsaa, sipulia, valkosipulia jne.

Valmistusohje

Kukkafocaccia valmistuu näin: 

  1. Sekoita lämpimään veteen hiiva, suola, oliiviöljy ja hunaja. Lisää vehnäjauhoja vähitellen, kunnes saat pehmeän taikinan. Vaivaa taikinaa noin 5 minuuttia koneella tai n. 10 minuuttia käsin. Vaivaa kunnes taikina on kimmoisaa, mutta edelleen hieman tarttuvaa.
  2. Peitä kulho kelmulla. Laske kuumaa/lämmintä vettä altaaseen ja laita taikina kulhossa kohoamaan veden päälle. Anna kohota n. 30-40 minuuttia.
  3. Vuoraa pelti leivinpaperilla ja voitele paperi muutamalla ruokalusikallisella oliiviöljyä tai voitele vuoka suoraan oliiviöljyllä.
  4. Kaada taikina pellille ja levitä se sormia apuna käyttäen levyksi pellille. Voit kostuttaa sormia vedellä tai oliiviöljyllä helpottaaksesi käsittelyä. Tee tämä varovasti, jotta et paina kaikkea ilmaa taikinasta pois. Anna leivän kohota peitettynä vielä 20-30 minuuttia. Valmistele/pilko tällä välin haluamasi koristeet.
  5. Painele sormilla kohonneeseen leipään syviä kuoppia. Voitele leipä oliiviöljyllä ja koristele haluamillasi koristeilla kukkakuvioin. Valuta lopuksi vielä oliiviöljyä ja ripottele  päälle sormisuolaa.
  6. Paista kukkafocacciaa 225-asteisen uunin keskitasoa alemmalla tasolla noin 20 minuuttia. 

Resepti on mukailtu Koko Suomi leipoo -ohjelman kolmannen kauden focaccia-reseptistä. 

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja