Kesän parhaat burgerit grillissä

kesän parhaat burgerit
MTV

Burgerit vaan on ihan parasta kesä- ja grilliruokaa. Kesän parhaiden burgereiden resepti on nyt tässä, lupaa kokki Marcos Gois.

Ainekset (4 annosta)

  • 4 briossi- tai burgerisämpylää

pihvit

  • 700 g naudan jauhelihaa (rasvaa 10-12%)
  • 1 kananmuna 
  • 1 kokonainen valkosipuli
  • 2 tl suolaa
  • 1 tl mustapippuria

täytteet

  • 1 kerä roomansalaattia
  • 1 kpl  suolakurkkua
  • 1-2 pihvitomaattia
  • 1 pikkelöityä punasipulia
  • 4 siivua cheddarjuustoa 
  • 1 dl majoneesia
  • 1 rkl Dijon- sinappia
  •  

Valmistusohje

Riko vastajauhetun lihan joukkoon kananmuna, sekoita hyvin. Muotoile pihvit, anna kiinteytyä kylmässä 30-60 minuuttia. Mausta pinnat suolalla ja mustapippurilla. Halkaise valkosipuli ja hiero pihvien pinnat valkosipulilla. 

Valmistele lisukkeet. Keikkaa sämpylät halki. Pese salaatit ja viipaloi suolakurkku, tomaatit sekä punasipuli. Marinoi punasipulia 1-2-3-liemessä. (1 osa etikkaa 2 sokeria 3 vettä) 15-20 minuuttia.

 Paista pihvit kuumassa grillissä kypsiksi. Kääntele pihvejä 2 kertaa paiston aikana (liha kypsyy tasaisemmin), viimeisellä käännöllä lisää juusto pihvin päälle. Kun juusto on hyvin sulanut, ota pihvit pois grillistä. Anna vetäytyä hetki.  

Laita grilliin märkä sivuliina tai keittiöpyyhe. Lisää halkaistut sämpylät sen viereen, peitä teräskulholla tai tiiviillä grillikuvulla. Anna paistua noin 1 minuutti. Lopputuloksena saat sämpylät, joissa on rapea pinta ja pehmeä sisus, niin kuin burgereilla kuuluu olla. 

Mausta majoneesi Dijon- sinapilla. Sipaise sämpylöiden leikkuupinnoille majoneesia ja kokoa aineksista burgerit. Tarjoile heti. Grilli-illan varma koko perheen suosikki! 



Parhaat ruokaohjelmat