Kesän parhaat burgerit grillissä
Burgerit vaan on ihan parasta kesä- ja grilliruokaa. Kesän parhaiden burgereiden resepti on nyt tässä, lupaa kokki Marcos Gois.
Ainekset (4 annosta)
- 4 briossi- tai burgerisämpylää
pihvit
- 700 g naudan jauhelihaa (rasvaa 10-12%)
- 1 kananmuna
- 1 kokonainen valkosipuli
- 2 tl suolaa
- 1 tl mustapippuria
täytteet
- 1 kerä roomansalaattia
- 1 kpl suolakurkkua
- 1-2 pihvitomaattia
- 1 pikkelöityä punasipulia
- 4 siivua cheddarjuustoa
- 1 dl majoneesia
- 1 rkl Dijon- sinappia
Valmistusohje
Riko vastajauhetun lihan joukkoon kananmuna, sekoita hyvin. Muotoile pihvit, anna kiinteytyä kylmässä 30-60 minuuttia. Mausta pinnat suolalla ja mustapippurilla. Halkaise valkosipuli ja hiero pihvien pinnat valkosipulilla.
Valmistele lisukkeet. Keikkaa sämpylät halki. Pese salaatit ja viipaloi suolakurkku, tomaatit sekä punasipuli. Marinoi punasipulia 1-2-3-liemessä. (1 osa etikkaa 2 sokeria 3 vettä) 15-20 minuuttia.
Paista pihvit kuumassa grillissä kypsiksi. Kääntele pihvejä 2 kertaa paiston aikana (liha kypsyy tasaisemmin), viimeisellä käännöllä lisää juusto pihvin päälle. Kun juusto on hyvin sulanut, ota pihvit pois grillistä. Anna vetäytyä hetki.
Laita grilliin märkä sivuliina tai keittiöpyyhe. Lisää halkaistut sämpylät sen viereen, peitä teräskulholla tai tiiviillä grillikuvulla. Anna paistua noin 1 minuutti. Lopputuloksena saat sämpylät, joissa on rapea pinta ja pehmeä sisus, niin kuin burgereilla kuuluu olla.
Mausta majoneesi Dijon- sinapilla. Sipaise sämpylöiden leikkuupinnoille majoneesia ja kokoa aineksista burgerit. Tarjoile heti. Grilli-illan varma koko perheen suosikki!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan