Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kesän parhaat burgerit grillissä

MTV
Julkaistu 30.06.2017 10:31

MTV LIFESTYLE

Burgerit vaan on ihan parasta kesä- ja grilliruokaa. Kesän parhaiden burgereiden resepti on nyt tässä, lupaa kokki Marcos Gois.

Ainekset (4 annosta)

  • 4 briossi- tai burgerisämpylää

pihvit

  • 700 g naudan jauhelihaa (rasvaa 10-12%)
  • 1 kananmuna 
  • 1 kokonainen valkosipuli
  • 2 tl suolaa
  • 1 tl mustapippuria

täytteet

  • 1 kerä roomansalaattia
  • 1 kpl  suolakurkkua
  • 1-2 pihvitomaattia
  • 1 pikkelöityä punasipulia
  • 4 siivua cheddarjuustoa 
  • 1 dl majoneesia
  • 1 rkl Dijon- sinappia
  •  

Valmistusohje

Riko vastajauhetun lihan joukkoon kananmuna, sekoita hyvin. Muotoile pihvit, anna kiinteytyä kylmässä 30-60 minuuttia. Mausta pinnat suolalla ja mustapippurilla. Halkaise valkosipuli ja hiero pihvien pinnat valkosipulilla. 

Valmistele lisukkeet. Keikkaa sämpylät halki. Pese salaatit ja viipaloi suolakurkku, tomaatit sekä punasipuli. Marinoi punasipulia 1-2-3-liemessä. (1 osa etikkaa 2 sokeria 3 vettä) 15-20 minuuttia.

 Paista pihvit kuumassa grillissä kypsiksi. Kääntele pihvejä 2 kertaa paiston aikana (liha kypsyy tasaisemmin), viimeisellä käännöllä lisää juusto pihvin päälle. Kun juusto on hyvin sulanut, ota pihvit pois grillistä. Anna vetäytyä hetki.  

Laita grilliin märkä sivuliina tai keittiöpyyhe. Lisää halkaistut sämpylät sen viereen, peitä teräskulholla tai tiiviillä grillikuvulla. Anna paistua noin 1 minuutti. Lopputuloksena saat sämpylät, joissa on rapea pinta ja pehmeä sisus, niin kuin burgereilla kuuluu olla. 

Mausta majoneesi Dijon- sinapilla. Sipaise sämpylöiden leikkuupinnoille majoneesia ja kokoa aineksista burgerit. Tarjoile heti. Grilli-illan varma koko perheen suosikki! 


Lisää aiheesta:

Nopea parmesaanibroileriTeatterin burgeri ja grilliperunatPaistettu broileri kermakastikkeessaBroileri-pot-au-feu krutonkien keraAmerikkalainen sinihomejuusto-pekonihampurilainenGrillattuja juustopurilaisia ciabattalla
HampurilainenGrillausPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Hampurilainen
  • 28.09.202412:00
    Kotikeittiömestarit

    Kotikeittiömestarit: Risto Mikkolan dippiburgerit

  • 26.01.202213:07
    Pääruoat

    Oklahoma Onion Burger – Antti Suikkarin sipulihampurilainen

  • 27.08.202008:57
    Pääruoat

    Fisuburgeri – helppo kalahampurilainen Itämeren kalasta

  • 30.01.202009:47
    Sämpylät

    Briossi – täydelliset itse tehdyt hampurilaissämpylät

  • 23.01.202012:32
    Lisäkeruoat

    Perus glaseerauskastike burgeripihvillle