Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Chimichurri-lohi vartaassa ja mangoslaw

MTV
Julkaistu 21.06.2017 07:44

MTV LIFESTYLE

Kesän grilliherkut kokkaili Nanna! Hapokas yrttikastike chimichurri antaa grillatuille lohivartaille makua, näköä ja luonnetta!

Ainekset (4 annosta)

  • 700 g lohifileetä
  • suolaa ja pippuria
  • 1 sitruuna
  • hiukan öljyä grillaukseen

Chimichurri

  • 2 ruukkua lehtipersiljaa
  • 1/2 ruukkua korianteria
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 1/2 dl punaviinietikkaa
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 tl sokeria
  • 1 tl savupaprikajauhetta

Mangoslaw

  • 1 mango
  • 1 pieni varhaiskaali
  • ½ punakaali
  • 1 dl tuoretta minttua

Kastike

  • 1 punasipuli
  • 2 limettiä
  • 0, 5 dl riisiviinietikkaa
  • 1 dl öljyä
  • 1 rkl sokeria
  • 1 tl suolaa

Valmistusohje

Chimichurrin voi valmistaa jo edellisenä päivänä jääkaappiin tekeytymään. Mittaa aineet blenderin tai sauvasekoittimen kulhoon ja sekoita sileäksi.

Kuutioi lohi tasakokoisiksi kuutioiksi. Viipaloi 2/3 sitruunaa ohuiksi viipaleiksi.  Purista loppuosasta mehut lohikuutioiden päälle, lisää myös hiukan suolaa ja pippuria. Pujota lohikuutiot vuoron perään kahtia taitetun sitruunaviipaleen kanssa tuplavartaisiin. Kaksi varrasta vierekkäin estää lohen pyörimisen vartaassa. Muista liottaa puisia vartaita pari tuntia vedessä ennen pujottelua, etteivät ne pala grillissä.

Sivele lohivartaat öljyllä ja grillaa kaunis väri molemmin puolin.

Valmista mangoslawn kastike suikaloimalla punasipuli ohuesti. Sekoita limettimehu, riisiviinietikka, öljy, sokeri, suola keskenään ja kaada seos sipulien päälle.

Kuori mango ja suikaloi pitkiksi ohuiksi suikaleiksi. Julienne-leikkuri on kätevä tähän. Suikaloi myös kaali ja minttu.

Yhdistä mango, kaalit, kastike sipuleineen ja suikaloitu minttu.

Tarjoile lohivartaat kauniin vihreän chimichurri-kastikkeen  ja mango-slawn kera.

Lisää aiheesta:

Hellapoliisin chili-limelohtaLuksushampurilainen lohestaKalakeitto leipäkuutioiden ja salsan keraJuurespyttipannu kasslerin ja punaviinikastikkeen keraKylmä maustelohi ja tillimajoneesiKesäinen Nizzan salaatti
Grillattu lohiPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Grillattu lohi
  • 06.07.201713:50
    Huomenta Suomi

    Tataki-salaatti eli japanilaistyylinen maalaissalaatti

  • 21.06.201707:44
    Pääruoat

    Chimichurri-lohi vartaassa ja mangoslaw

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Grillattu lohi vuohenjuuston kera

  • 18.02.201300:00
    Kastikkeet ja dipit

    Grillilohta ja tillihollandaise

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Grillattua graavilohta