Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Tiedätkö, miten halloumi pitäisi oikeasti grillata? Yleinen tapa onkin aivan väärä

7:38Halloumhodarit
Julkaistu 13.06.2020 09:02

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Halloumia ei kannatakaan grillata viipaloituna, muistutetaan helsinkiläisestä juustoja myyvästä Juustoansa -kaupasta. Asiasta uutisoi aiemmin Ilta-Sanomat.

Videolla kokki Teresa Välimäki valmistaa halloumihodareita ja antaa vinkkejä halloumin grillaamiseen.

Halloumi on monelle suomalaiselle rakas herkku erityisesti kesällä, sillä juusto maistuu grillattuna. Halloumi on kyproslainen juusto, jota on valmistettu jo vuosisatojen ajan. Halloumin erikoisuus piilee nimenomaan sen grillaus- ja paisto-ominaisuksiissa: juusto sulaa vain sisältä ja pinnasta tulee rapea.  

Jos halloumin parhaat puolet haluaa esille, on syytä perehtyä myös juuston oikeaoppiseen grillaustapaan. Tiesitkö, että halloumia ei saisi grillata viipaloituna? Oikeaoppisesta grillaustavasta kertoi Twitterissä juustokauppa Juustoansa:

Jos päivitys ei näy, katso se täältä.

Jos halloumin grillaa viipaloituna, siitä tulee helposti sitkeää ja kumimaista. Kokonaisena grillattuna halloumi sen sijaan pääsee loistamaan pehmeydellään. Twitterissä moni kuitenkin haikailee halloumiviipaleiden rusketusraitojen perään. Juustoansa kuitenkin suosittelee testaamaan halloumin kokonaisena grillaamista, sillä pinnasta tulee joka tapauksessa rapsakka. 

– Pintaan kaunis rusketus ja sisällä odottaa mehevä sisus

Näin grillaat parasta halloumia

HalloumiHalloumi kannattaisi mieluummin grillata kokonaisena, tai sitten Fontanan ohjeen mukaan kahtena palana.Shutterstock

Halloumi-brändi Fontanan Ruotsin sivustolla kerrotaan, miten halloumista saa grillattua täydellistä. Varmista ensin, että grilli on todella kuuma ja putsattu hyvin. Grillillä oleva lika voi aiheuttaa juuston palamisen. Fontanalta suositellaan, että halloumipala leikataan ensin keskeltä halki.

Kuivaa palat tämän jälkeen talouspaperilla. Jos pinta jää märäksi, juusto voi "purskahtaa" grilissä ja jäädä grillin ritilöihin helpommin kiinni. Grillin ritilät kannattaakin voidella oliiviöljyllä juuri ennen, kun halloumit laittaa grilliin paistumaan. Käännä juusto pihtien avulla, kun se alkaa saada väriä grillissä, noin ½-1 minuutin paiston jälkeen. 

Tarjoile halloumi suoraan grillistä. Se sopii mainiosti erilaisten grilliruokien lisukkeksi, burgerin väliin tai vaikka mansikan makupariksi. 

Lue myös: Karu totuus halloumijuustosta – moni suomalainen ei ole tullut edes ajatelleeksi ympäristövaikutuksia: "Riski, jonka haluamme tuoda esiin" 

Lähteet: Juustoansa/Twitter, Fontana

Lisää aiheesta:

Toimittaja testasi: Yhdellä ainesosalla saat takuuvarmasti mehukkaat broilerin rintafileetYleinen halloumijuuston grillaustapa onkin aivan vääräTiesitkö tätä halloumijuustosta? Yleinen grillaustapa onkin aivan vääräEthän tee näin? Grilliravintoloitsija Matt kertoo pahimmat grillausvirheet – yleisimpään sortuu liian moni Kokit kertovat, mitä ruokia kannattaa grillata ja mitä ei – trendihedelmä saa jyrkän tuomion: "Kannattaa nauttia niin kuin luonto sen tarkoitti"Suomalaiskokki suosittelee: Tämä juusto on täydellistä grillattavaa!
RuokaGrillausJuustoMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • 17:32
    Henri Alén

    Henri Alénin kikka edulliseen pestoon: "Ihan nerokas!"

  • 08:44
    Halpa vs. kallis

    Halvat bolognese-valmisateriat yllättivät makutestissä – voittajasta ei epäselvyyttä

  • Eilen17:32
    Viiden jälkeen

    Akis on kouluttanut kokkeja suomalaisravintoloihin yli 30 vuotta – kaikki lähtee intohimosta

  • Eilen08:43
    Leivonta

    Älä tee tätä joulutorttuvirhettä

  • Eilen06:44
    Vitamiinit

    Reijo Laatikaiselta tärkeä muistutus monivitamiinipillereistä