Tiedätkö, miten halloumi pitäisi oikeasti grillata? Yleinen tapa onkin aivan väärä

7:38 Halloumhodarit

Halloumia ei kannatakaan grillata viipaloituna, muistutetaan helsinkiläisestä juustoja myyvästä Juustoansa -kaupasta. Asiasta uutisoi aiemmin Ilta-Sanomat.

Videolla kokki Teresa Välimäki valmistaa halloumihodareita ja antaa vinkkejä halloumin grillaamiseen.

Halloumi on monelle suomalaiselle rakas herkku erityisesti kesällä, sillä juusto maistuu grillattuna. Halloumi on kyproslainen juusto, jota on valmistettu jo vuosisatojen ajan. Halloumin erikoisuus piilee nimenomaan sen grillaus- ja paisto-ominaisuksiissa: juusto sulaa vain sisältä ja pinnasta tulee rapea.  

Jos halloumin parhaat puolet haluaa esille, on syytä perehtyä myös juuston oikeaoppiseen grillaustapaan. Tiesitkö, että halloumia ei saisi grillata viipaloituna? Oikeaoppisesta grillaustavasta kertoi Twitterissä juustokauppa Juustoansa:

Jos päivitys ei näy, katso se täältä.

Jos halloumin grillaa viipaloituna, siitä tulee helposti sitkeää ja kumimaista. Kokonaisena grillattuna halloumi sen sijaan pääsee loistamaan pehmeydellään. Twitterissä moni kuitenkin haikailee halloumiviipaleiden rusketusraitojen perään. Juustoansa kuitenkin suosittelee testaamaan halloumin kokonaisena grillaamista, sillä pinnasta tulee joka tapauksessa rapsakka. 

– Pintaan kaunis rusketus ja sisällä odottaa mehevä sisus

Näin grillaat parasta halloumia

Halloumi-brändi Fontanan Ruotsin sivustolla kerrotaan, miten halloumista saa grillattua täydellistä. Varmista ensin, että grilli on todella kuuma ja putsattu hyvin. Grillillä oleva lika voi aiheuttaa juuston palamisen. Fontanalta suositellaan, että halloumipala leikataan ensin keskeltä halki.

Kuivaa palat tämän jälkeen talouspaperilla. Jos pinta jää märäksi, juusto voi "purskahtaa" grilissä ja jäädä grillin ritilöihin helpommin kiinni. Grillin ritilät kannattaakin voidella oliiviöljyllä juuri ennen, kun halloumit laittaa grilliin paistumaan. Käännä juusto pihtien avulla, kun se alkaa saada väriä grillissä, noin ½-1 minuutin paiston jälkeen. 

Tarjoile halloumi suoraan grillistä. Se sopii mainiosti erilaisten grilliruokien lisukkeksi, burgerin väliin tai vaikka mansikan makupariksi. 

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja