Uusien perunoiden keittäminen – keittiömestarin paras ohje

Uudet perunat varhaisperunat
Shutterstock

Uusien perunoiden keittäminen onnistuu tällä ohjeella takuuvarmasti! Keittiömestari Pekka Terävä vinkkaa, miten varhaisperunat keitetään niin, että lopputuloksesta tulee erinomaisen maukas.

Uudet perunat / varhaisperunat, keittäminen

 • 1 kg varhaisperunoita
 • 1 tl karkeaa merisuolaa per vesilitra

Lisäksi

 • 1–2 rkl voita
 • ½ tl suolaa
 • ½ nippu tuoretta tilliä

Valmistusohje

Uusien perunoiden keittäminen:

Tässä ohjeessa varhaisperunat lisätään kiehuvaan veteen, mutta keittiömestari Pekka Terävän mukaan ne voi aivan hyvin lisätä myös kylmään veteen. 

 1. Pese ja harjaa varhaisperunat. Laita perunat kylmään veteen kulhoon odottamaan. 
 2. Keitä kattilassa vesi. Lisää karkeaa merisuolaa 1 teelusikallinen per 1 vesilitra. Kun vesi kiehuu, lisää joukkoon perunat. Vettä tulee olla sen verran, että perunat juuri ja juuri peittyvät. Kaada ylimääräinen vesi tarvittaessa pois. 
 3. Keitä perunoita hiljalleen porisevassa vedessä perunoiden koosta riippuen noin 5-15 minuuttia, kunnes ne ovat al dente -kypsyisiä. Huom! Älä keitä perunoita kypsiksi. 
 4. Kun perunat ovat vielä hieman raakoja, kaada keitinvesi pois.
 5. Lisää kattilaan voita, suolaa, ja tuoretta tilliä. Laita kansi kattilan päälle ja laita kattila takaisin keittolevylle. Jos sinulla on tavallinen sähköhella, sammuta levy ja anna perunoiden kypsyä loppuun hellan jälkilämmössä. Jos sinulla on induktioliesi, aseta keittolevy tasolle 1 ja kypsennä perunat loppuun. 


Parhaat ruokaohjelmat

 • masterchef2 (002)
  MasterChef Suomi

  MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja