Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Uusien perunoiden keittäminen – keittiömestarin paras ohje

Shutterstock
Julkaistu 03.06.2019 09:43

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

  • Ruokavalio: Kasvisruoka

Uudet perunat / varhaisperunat, keittäminen

  • 1 kg varhaisperunoita
  • 1 tl karkeaa merisuolaa per vesilitra

Lisäksi

  • 1–2 rkl voita
  • ½ tl suolaa
  • ½ nippu tuoretta tilliä

Valmistusohje

Uusien perunoiden keittäminen:

Tässä ohjeessa varhaisperunat lisätään kiehuvaan veteen, mutta keittiömestari Pekka Terävän mukaan ne voi aivan hyvin lisätä myös kylmään veteen. 

  1. Pese ja harjaa varhaisperunat. Laita perunat kylmään veteen kulhoon odottamaan. 
  2. Keitä kattilassa vesi. Lisää karkeaa merisuolaa 1 teelusikallinen per 1 vesilitra. Kun vesi kiehuu, lisää joukkoon perunat. Vettä tulee olla sen verran, että perunat juuri ja juuri peittyvät. Kaada ylimääräinen vesi tarvittaessa pois. 

Uusien perunoiden keittäminen onnistuu tällä ohjeella takuuvarmasti! Keittiömestari Pekka Terävä vinkkaa, miten varhaisperunat keitetään niin, että lopputuloksesta tulee erinomaisen maukas.

  • Keitä perunoita hiljalleen porisevassa vedessä perunoiden koosta riippuen noin 5-15 minuuttia, kunnes ne ovat al dente -kypsyisiä. Huom! Älä keitä perunoita kypsiksi. 
  • Kun perunat ovat vielä hieman raakoja, kaada keitinvesi pois.
  • Lisää kattilaan voita, suolaa, ja tuoretta tilliä. Laita kansi kattilan päälle ja laita kattila takaisin keittolevylle. Jos sinulla on tavallinen sähköhella, sammuta levy ja anna perunoiden kypsyä loppuun hellan jälkilämmössä. Jos sinulla on induktioliesi, aseta keittolevy tasolle 1 ja kypsennä perunat loppuun. 
  • Lisää aiheesta:

    Paras tapa tehdä paistetut perunat – keitinveteen kannattaa lisätä yllättävä ainesosaJärisyttävän hyvät paistetut perunat Tunnetusti maailman paras perunamuusiresepti! Näin valmistat tutun arkiruoan kuuluisan Michelin-kokin opeinTv-kokki vinkkaa: Täydellinen tapa valmistaa uudet perunat – tätä kannattaa kokeilla!Hämmästyttävä tapa kypsentää perunat – tätä on pakko kokeilla!Lipeäkala valkokastikkeen ja vihreiden herneiden kanssa
    PerunatLisäkeruoatKasvisruoka

    Tuoreimmat aiheesta

    Perunat
    • 11.2.11:29
      Peruna

      Parhaat perunat airfryerissa

    • 23.12.202413:00
      Äyriäiset

      Skagen-perunapelti

    • 19.06.202414:39
      Rapuskagen

      Bella Tablen lyttypotut ja skagen

    • 14.06.202413:55
      Peruna

      Hölskypotut, hyrskypotut eli kesäperunat – helppo hittiohje varhaisperunoista

    • 15.02.202207:54
      Gluteeniton

      Kreikkalaiset paistetut perunat