Makujen aamu: Teriyaki-kanavartaat ja grillattua nuudelia 8:31

Teriyaki-kanavartaat, grillattua kasvis-nuudelisalaattia ja teriyaki-korianteri-jogurttikastike

Makujen aamu -ohjelmassa Teresa Välimäki valmisti herkullisia broilerivartaita, jotka saavat makuna helposta marinadista. Broilerivartaat tarjoillaan valurautapannussa grillattujen nuudeleiden ja raikkaan jogurttikastikkeen kera.

Neljä annosta

  • varrastikkuja
  • 400 g broilerin sisäfileitä
  • 1,5 dl Teriyaki- kastiketta (Kikkoman)
  • 1 rkl seesamiöljyä
  • 1 punainen chilipalko hienonnettuna
  • ½ limetin mehu
  • seesaminsiemeniä

Nuudelit

  • 160 g nuudeleita
  • 1 paprika
  • 2-3 vartta kevätsipulia
  • 1 parsakaali
  • 2 rkl seesamiöljyä
  • ripaus suolaa

Jogurttikastike

  • 2 dl paksua maustamatonta jogurttia
  • 2 rkl Teriyaki- kastiketta
  • ½ limetin mehu
  • 1 dl tuoretta korianteria
  • ripaukset suolaa ja mustapippuria

Valmistusohje

Laita varrastikut likoamaan. Laita broilerin sisäfileet laakeaan astiaan. Sekoita pienessä kulhossa teriyaki- kastike, chili ja limetin mehu. Kaada marinadi fileiden päälle ja kääntele maut hyvin sekaisin. Jätä maustumaan. Laita nuudelit likoamaan kädenlämpöiseen veteen. Valuta ne lävikössä kun ne ovat pehmeitä. Suikaloi paprika, hienonna kevätsipuli ja paloittele parsakaali. Sekoita valutettujen nuudeleiden ja kasvisten joukkoon kulhossa seesamiöljy ja suola. Sekoita kastikkeen ainekset kulhossa ja jätä tekeytymään.

Pujota broilerinsisäfileet varrastikkuihin ja grillaa ne kypsiksi. Viimeistele seesaminsiemenillä. Kaada kasvis-nuudeliseos valurautapannuun ja grillaa ne pannussa kuumiksi. Tarjoile vartaat nuudelien ja kasvisten sekä kastikkeen kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.