Makujen aamu -ohjelmassa Teresa Välimäki valmisti herkullisia broilerivartaita, jotka saavat makuna helposta marinadista. Broilerivartaat tarjoillaan valurautapannussa grillattujen nuudeleiden ja raikkaan jogurttikastikkeen kera.
Neljä annosta
- varrastikkuja
- 400 g broilerin sisäfileitä
- 1,5 dl Teriyaki- kastiketta (Kikkoman)
- 1 rkl seesamiöljyä
- 1 punainen chilipalko hienonnettuna
- ½ limetin mehu
- seesaminsiemeniä
Nuudelit
- 160 g nuudeleita
- 1 paprika
- 2-3 vartta kevätsipulia
- 1 parsakaali
- 2 rkl seesamiöljyä
- ripaus suolaa
Jogurttikastike
- 2 dl paksua maustamatonta jogurttia
- 2 rkl Teriyaki- kastiketta
- ½ limetin mehu
- 1 dl tuoretta korianteria
- ripaukset suolaa ja mustapippuria
Valmistusohje
Laita varrastikut likoamaan. Laita broilerin sisäfileet laakeaan astiaan. Sekoita pienessä kulhossa teriyaki- kastike, chili ja limetin mehu. Kaada marinadi fileiden päälle ja kääntele maut hyvin sekaisin. Jätä maustumaan. Laita nuudelit likoamaan kädenlämpöiseen veteen. Valuta ne lävikössä kun ne ovat pehmeitä. Suikaloi paprika, hienonna kevätsipuli ja paloittele parsakaali. Sekoita valutettujen nuudeleiden ja kasvisten joukkoon kulhossa seesamiöljy ja suola. Sekoita kastikkeen ainekset kulhossa ja jätä tekeytymään.
Pujota broilerinsisäfileet varrastikkuihin ja grillaa ne kypsiksi. Viimeistele seesaminsiemenillä. Kaada kasvis-nuudeliseos valurautapannuun ja grillaa ne pannussa kuumiksi. Tarjoile vartaat nuudelien ja kasvisten sekä kastikkeen kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa