Makujen aamu -ohjelmassa Teresa Välimäki valmisti herkullisia broilerivartaita, jotka saavat makuna helposta marinadista. Broilerivartaat tarjoillaan valurautapannussa grillattujen nuudeleiden ja raikkaan jogurttikastikkeen kera.
Neljä annosta
- varrastikkuja
- 400 g broilerin sisäfileitä
- 1,5 dl Teriyaki- kastiketta (Kikkoman)
- 1 rkl seesamiöljyä
- 1 punainen chilipalko hienonnettuna
- ½ limetin mehu
- seesaminsiemeniä
Nuudelit
- 160 g nuudeleita
- 1 paprika
- 2-3 vartta kevätsipulia
- 1 parsakaali
- 2 rkl seesamiöljyä
- ripaus suolaa
Jogurttikastike
- 2 dl paksua maustamatonta jogurttia
- 2 rkl Teriyaki- kastiketta
- ½ limetin mehu
- 1 dl tuoretta korianteria
- ripaukset suolaa ja mustapippuria
Valmistusohje
Laita varrastikut likoamaan. Laita broilerin sisäfileet laakeaan astiaan. Sekoita pienessä kulhossa teriyaki- kastike, chili ja limetin mehu. Kaada marinadi fileiden päälle ja kääntele maut hyvin sekaisin. Jätä maustumaan. Laita nuudelit likoamaan kädenlämpöiseen veteen. Valuta ne lävikössä kun ne ovat pehmeitä. Suikaloi paprika, hienonna kevätsipuli ja paloittele parsakaali. Sekoita valutettujen nuudeleiden ja kasvisten joukkoon kulhossa seesamiöljy ja suola. Sekoita kastikkeen ainekset kulhossa ja jätä tekeytymään.
Pujota broilerinsisäfileet varrastikkuihin ja grillaa ne kypsiksi. Viimeistele seesaminsiemenillä. Kaada kasvis-nuudeliseos valurautapannuun ja grillaa ne pannussa kuumiksi. Tarjoile vartaat nuudelien ja kasvisten sekä kastikkeen kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Koko Suomi leipoo: Juustoinen siemennäkkäri ja mausteiset parmesaanipikkuleivät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Koko Suomi leipoo: Mummin mustikkasuu, Juulian resepti
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Wilhelmiina-keksit – nämä supersuositut ja helpot pikkuleivät viedään käsistä
-
Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Lumihiutalejoulutortut – taittele joulutorttu helposti lumihiutaleen muotoon