Arkiruokahitti! Käänteentekevä vinkki lohikeiton valmistamiseen – näin saat kalasta entistä maukkaampaa
Arkiruokahitti-juttusarjassamme nostetaan esiin MTV Uutisten Makuja-ruokasivujen parhaita arkiruokaohjeita. Nyt kokataan suomalaisten suursuosikkia lohikeittoa, mutta pienellä twistillä.
MTV Uutisten Makuja-ruokasivujen arkiruokahitti-juttusarjassa nostetaan esiin suomalaisten suosikkiohjeita Maikkarin reseptiarkistosta. Reseptien joukosta löytyy niin kotikeittiön klassikoita kuin uusia hittejäkin. Ota testiin esimerkiksi tämä Kari Aihisen nakkikeitto, perinteinen ja helppo kanaviillokki, puolessa tunnissa valmistuva paras kermainen kanakastike tai mahtava vaihtoehto ainaisille kalapuikoille.
Tällä kertaa arkiruokahitiksi kokataan kermaista lohikeittoa, joka sopii myös tarjottavaksi vaikka kevään juhlapöytään.
Käänteentekevä vinkki: Marinoi lohet näin ennen keittoon lisäämistä
Perinteinen lohikeitto on kiistatta herkullista, mutta joskus kannattaa myös rohkeasti kokeilla uusia mausteita klassikoiden piristämiseen.
Kokki Teresa Välimäki valmisti MTV:n Makujen aamu -ohjelmassa vuonna 2019 kermaista lohikeittoa, jossa lohi aateloitiin ponzukastikkeella.
Katso videolta, miten Teresan lohikeitto valmistetaan. Artikkeli jatkuu videon jälkeen.
Ensin raaka lohi tai kirjolohi kuutioidaan keittoa varten, jonka jälkeen kalakuutiot laitetaan marinoitumaan ponzukastikkeeseen.
– Pistetään reilu loraus ponzukastiketta. Ponzukastike on soijakastike, joka on maustettu sitruunalla. Se on kätevää, kun se on tuossa valmiissa pullossa, mutta jos ei jostain syystä kaupasta löydy sitä, niin se syntyy kotona helposti sekoittamalla soijakastikkeeseen sitruunamehua, Teresa Välimäki vinkkasi ohjelmassa.
Nappaa maukkaan lohikeiton ohje: Makujen aamu: Ponzulla maustettu lohikeitto
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan