Mainos

Arkiruokahitti! Parhaan lohikeiton salaisuus – oikaise yhdessä kohtaa, ja lopputulos on jumalaisen hyvä

Arkiruokahitti-juttusarjassa nostetaan esiin MTV Uutisten Makuja-ruokasivun suosituimpia ja parhaita arkiruokaohjeita. Lohikeitto on yksi Suomen suosituimmista arkiruoista ja tämä helppo versio hurmaa sinut taatusti.

Arkena moni kaipaa kotikeittiöönsä mahdollisimman sujuvaa ruoanlaittoa. Arkiruokaohjeelta toivotaan ennen kaikkea nopeutta ja helppoutta. Erityisesti nyt koululaisten kesälomien ollessa käynnissä moni kaipaa ruokapöytään jotain hyvää ja ravitsevaa syötävää.

MTV Uutisten Makuja-ruokasivujen arkiruokahitti-juttusarjassa nostetaan esiin suomalaisten suosikkiohjeita Maikkarin reseptiarkistosta. Reseptien joukosta löytyy niin kotikeittiön klassikoita kuin uusia hittejäkin. Ota testiin esimerkiksi tämä Kari Aihisen fetasalaatti, perinteinen ja helppo kanaviillokki tai Henri Alénin  mahtava uunilohi.

Paras kermainen lohikeitto: Testaa nopeaa versiota savulohesta

Kermainen lohikeitto on varma klassikko, jota rakastavat yleensä kaikki vauvasta vaariin. Hyvän lohikeiton salaisuus piilee tietysti laadukkaissa raaka-aineissa. Keittoon kannattaa valita oikeanlainen peruna, mieluiten yleisperuna tai kiinteä versio. Pottulajikkeista esimerkiksi annabelle sopii lohikeittoon mainiosti. Muista myös, että perunoita ei ole välttämätöntä edes kuoria

Vannoutunut soppafani keittelee tietysti kalaliemenkin, mutta arkena voi hyvin oikaista käyttämällä kaupan valmista kalalientä, fondia tai liemikuutioita. 

Myös tuoreen ja laadukkaan kalan valinta on tärkeää. Muista ruokakaupassa, mikä on lohen ja kirjolohen ero.  MTV Uutisten Makuja-ruokasivujen ruokatoimittaja Petra Tuominen oikaisee usein lohikeiton valmistuksessa nappaamalla ostoskoriin kaupan oman uunin lämmminsavustettua kirjolohifileetä. Näin välttää lohifileen pilkkomisen vaivan ja keitto saa ihanaa makua savulohesta.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja