Hetkessä valmistuva lohipasta on arkiruokahitti: "Tätä reseptiä olen jakanut eniten kavereilleni"

Paljonko riisiä ja lohta oikeasti on markettisushissa? Punnitsimme kahden kaupan lohinigirit 1:13 Paljonko riisiä ja lohta oikeasti on markettisushissa? Punnitsimme kahden kaupan lohinigirit
KATSO MYÖS VIDEO: Paljonko riisiä ja lohta oikeasti on markettisushissa? Punnitsimme kahden kaupan lohinigirit

On aika kokata arjen parhaita luotto-ohjeita! Arkiruokahitti-juttusarjassamme vinkataan helppoja ja nopeita koko perheen ruokasuosikkeja arkeen. Tällä kertaa keittiössä valmistuu helppo lohipasta.

Arkiruokahitti-juttusarjassa annetaan estradi Maikkarin reseptiarkiston suosikkiohjeille. Hittireseptien joukkoon mahtuu kaikkea kotikeittiön klassikoista uusiin herkkuruokiin. Ota testiin esimerkiksi tämä alkusyksyyn sopiva kantarellipasta, perinteinen ja helppo kanaviillokki , puolessa tunnissa valmistuva paras kermainen kanakastike, tai Henri Alénin mahtava uunilohi.

Tällä kertaa arkiruokahittinä herkutellaan erityisen makoisaa lohipastaa.

Suosittu savulohipasta valmistuu helposti

MTV:n ruokaohjelmistakin tutun kokki Kari Aihisen simppeli ja kehuttu savulohipasta on yksi Makuja-ruokasivujen suosituimmista arkiruokaohjeista. Maukkaan pastan salaisuus on currylla maustettu kermainen kastike, joka täydentää lohen makumaailmaa. Savulohipasta on helppo lohturuoka kiireiseen arkeen. 

– Tämä hetkessä valmistuva pastaruoka on poikieni mieleen, ja tätä reseptiä olen jakanut eniten myös kavereilleni viimeisen parinkymmenen vuoden aikana. Simppeli ja täyttävä pasta, jossa suosikkimausteeni curry elävöittää savulohen ja tillin klassista makuliittoa, Aihinen on kertonut Kape 24 h -kirjassaan (Tammi 2017).

Pastaa ei ole tietenkään pakko tehdä lohesta, vaan voit kokeilla valmistaa sitä myös muista kalalajeista. MTV Uutisten Makuja-ruokasivuilla kerrottiin aiemmin elokuussa vinkkejä edullisemman kalan ostamiseen. Pro Kala ry:n toiminnanjohtaja Katriina Partanen vinkkasi muun muassa nerokkaan kalakeittokikan, joka säästää selvää rahaa



Katso myös: Voiko lohta oikeasti valmistaa astianpesukoneessa?

Voiko lohta oikeasti valmistaa astianpesukoneessa? 3:43
Testasimme omituisen kokkauskikan.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.