Arkiruokahitti! Milloin viimeksi söit legendaarista kanaruokaa? Helppo valmistustapa: "Ei voi epäonnistua"

2:30 Näin teet elämäsi parasta kanaviillokkia nopeasti: ”Ei voi kauhean pahasti epäonnistua”

Arkiruokahitti-juttusarjassa esitellään MTV Uutisten Makuja-ruokasivun suosituimpia arkiruokaohjeita. Kanaviillokki on klassikkoruoka, joka valmistuu kotikeittiössä todella vaivattomasti. 

Mitä liemelle pitää tehdä, kun valmistetaan kanaviillokkia? Katso videolta tärpit  helpon kanaviillokin valmistamiseen. 

Arkena moni kaipaa kotikeittiöönsä mahdollisimman sujuvaa ruoanlaittoa. Arkiruokaohjeelta toivotaan ennen kaikkea nopeutta ja helppoutta. Moni toivoo myös, että päivän kokatusta ruoasta riittäisi annokset myös seuraavalle päivälle, jottei jatkuvasti tarvitse laittaa ruokaa. 

MTV Uutisten Makuja-ruokasivujen arkiruokahitti-juttusarjassa nostetaan esiin suomalaisten suosikkiohjeita. Reseptien joukosta löytyy niin kotikeittiön klassikoita kuin uusia hittejäkin. Ota testiin esimerkiksi tämä Natalian suosittu pasta tai Kari "Kape" Aihisen nokkela nuudeliruoka.

Helppoakin helpompi kanaviillokki: Älä paista kanaa, vaan keitä

Milloin söit viimeksi kanaviillokkia? MTV:n Viiden jälkeen -ohjelmassa perehdyttiin alkuvuodesta 2021 kouluruokiin, jotka ovat jakaneet ja jakavat edelleen mielipiteet. Marttaliiton kehittämispäällikkö Emmi Tuovinen demonstroi ohjelmassa, miten kotona saa valmistettua muun muassa täydellisen maistuvaa kanaviillokkia. 

Kanaviillokki on helppo ja nopea valmistaa broilerin koipireisipaloista. Marttojen Tuovisen mukaan koipireidet kannattaa ehdottomasti keitellä kypsäksi liemessä sen sijaan, että ne paistaisi.

– Helpompi onnistua kuin jos miettii vaikka paistamista. Vedessä keittämällä ei voi kauhean pahasti epäonnistua, Tuovinen sanoo.

Kun broilerit keittelee liemessä, lopputulos on taatusti mehukas ja liha irtoaa luista kuin itsestään. Keitinliemeen lisätään mausteita ja lientä säästetään myös kastiketta varten.

– Muutamalla niksillä onnistuu, Tuovinen lupaa.

Katso videolta, miten helppo kanaviillokki valmistuu ja nappaa resepti: Helppo kanaviillokki – nopea valmistaa, taatusti maistuvaa


Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja