Mainos

Arkiruokahitti! Henri Alénin tosi helppo lisuke kasviksista: "Ihan kullanarvoinen juttu"

Juttusarjassamme nostetaan esiin MTV Uutisten Makuja-ruokasivujen parhaita ruokaohjeita. Tällä viikolla kokataan superhelppo lisuke kasviksista.

Videolla Kari Aihisen vinkit kasvisten grillaamiseen.

MTV Uutisten Makuja-ruokasivujen arkiruokahitti-juttusarjassa nostetaan esiin suomalaisten suosikkiohjeita Maikkarin reseptiarkistosta.

Suosittujen reseptien joukosta löytyy niin kotikeittiön klassikoita kuin uusia hittejäkin. Ota testiin esimerkiksi tämä supersuosittu lohipasta , nerokas ja nopea ruoka tortilloista, puolessa tunnissa valmistuva paras kermainen kanakastike, tai Henri Alénin mahtava uunilohi.

Tällä kertaa arkiruokahitiksi nostetaan lisuke, jota voi hyödyntää monenlaisissa eri ruoissa. 

Henri Alénin oma kasvissuosikki: Paahdettuja kasviksia ja parmesaania

Keittiömestari Henri Alén julkaisi viime vuonna lähes 500-sivuisen Henkan keittiössä -kirjan (Readme 2020), josta löytyy reseptejä jokaiseen vuodenaikaan. Kirjassa Alén vinkkaa yhden omista kasvissuosikeistaan: simppelin lisukkeen, jossa paahdetut kasvikset ryyditetään parmesaanilla. Alén kertoo, että resepti syntyi jo vuosia sitten ja on vakiinnuttanut paikkansa kokin omassa keittiössä. 

– Nopea ja kaikille maistuva lisuke tai kelpo ateria sellaisenaan – ihan kullanarvoinen juttu. Tarvittavat vihannekset löytyvät yleensä jääkaapin juureslaatikosta, josta ne huutavat apua viimeisinä elinpäivinään. Paahtaminen tuo niihin makeutta ja karvautta. Kyytiin kunnon loraus oliiviöljyä, päälle raastettua parmesaania ja tilkka sitruunamehua – kasvisruokaa parhaimmillaan. 

Alénin reseptissä olevia kasviksia ja juureksia voi vaihdella sen mukaan, mitä kaapista sattuu löytymään. 


Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja