Mainos
Mainos

Makujen aamu: Ponzulla maustettu lohikeitto

Makujen aamu -ohjelmassa Teresa Välimäki loihti pöytään japanilaisella maustekastikkeella, ponzulla, maustettua lohikeittoa. Reseptistä tulee neljä annosta.

Ponzulla maustettu lohikeitto

  • 600–700 g lohifileetä
  • 1 dl ponzukastiketta (esim. Kikkoman)
  • 100–150 g kylmäsavulohta
  • 6 isoa perunaa
  • 1 pieni palsternakka
  • 1 pieni purjosipuli
  • tilkka rypsiöljyä
  • vettä
  • 10 kpl maustepippureita
  • 2 laakerinlehteä
  • 1–1,5 tl suolaa
  • 2 dl kermaa
  • 1 rkl valkoviinietikkaa
  • nippu tilliä

Valmistusohje

Leikkaa lohi kuutioiksi ja laita ne kulhoon. Kääntele joukkoon ponzukastike ja jätä maustumaan. Suikaloi kylmäsavulohi.

Kuori ja paloittele perunat ja palsternakka. Leikkaa purjosta pois latva ja kanta. Halkaise se, huuhtele juoksevan veden alla ja hienonna. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota kasvikset öljyssä. Kaada vettä kattilaan niin että vihannekset peittyvät. Lisää pippurit, laakerinlehdet ja suolaa. Anna kiehua, kunnes kasvikset ovat lähes kypsiä.

Lisää kerma sekä etikka ja kiehauta nopeasti. Lisää maustuneet lohipalat, kylmäsavulohi sekä hienonnettu tilli keittoon. Hauduta miedolla lämmöllä kannen alla vielä 5-10 minuuttia. Älä anna keiton kiehua, etteivät kalapalat hajoa. Tarjoa hyvän ruisleivän kera.

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja