Arkiruokahitti! Paras kermainen kanakastike, joka valmistuu puolessa tunnissa: "Huikea maku"

Marry Me -kana
Kaikki aitini reseptit

Mitä ruoaksi tänään? Suositussa arkiruokahitti-juttusarjassamme nostetaan esiin MTV Uutisten Makuja-ruokasivun parhaita arkiruokaohjeita. Tämä kanakastike on nimensä veroinen.

Mitä ruokaa tänään syötäisiin? Arkena ja kesälomallakin moni kaipaa kotikeittiöönsä mahdollisimman sujuvaa ruoanlaittoa. Arkiruokaohjeelta toivotaan ennen kaikkea nopeutta ja helppoutta. 

MTV Uutisten Makuja-ruokasivujen arkiruokahitti-juttusarjassa nostetaan esiin suomalaisten suosikkiohjeita Maikkarin reseptiarkistosta. Reseptien joukosta löytyy niin kotikeittiön klassikoita kuin uusia hittejäkin. Ota testiin esimerkiksi tämä Kari Aihisen fetasalaatti, perinteinen ja helppo kanaviillokki tai Henri Alénin  mahtava uunilohi.

Marry me -kana saa sukat pyörimäät jaloissa

Luonnonvarakeskus Luken tuoreiden tilastojen mukaan suomalaiset vähensivät vuonna 2020 punaisen lihan syöntiä, mutta siipikarjan kulutus kasvoi jälleen. Yksi klassisista arjen kanaruoista on perinteinen kanakastike. 

Suosittua Kaikki äitini reseptit -ruokablogia pitävä Nanna Rintala kertoi keväällä törmänneensä netissä omaan ”Igorin kanaansa" – siis koukuttavan hyvään broileriohjeeseen. 

– Heti kun näin tämän reseptin, olin aivan, että tämän täytyy olla hyvää! Ja niinhän se toden totta olikin, Rintala kehuu blogissaan.

Hän testasi suositun amerikkalaisen Marry Me -broilerikastikkeen, joka valmistuu simppeleistä raaka-aineista. Ohjetta voisi Nannan mukaan verrata helppoudessa ja suosiossa esimerkiksi Suomen avokadopastaan.

Kermainen kanaruoka tarjoillaan rapakon takana pastan kanssa, mutta se sopii kastikkeeksi myös perunoille tai riisille. Nanna mukaan Marry me -kana oli todella nimensä veroinen.

– Jo ensimmäinen, jolle annoin maistiaisen lupasi mennä naimisiin kanssani. Pienenä esteenä se, että olen jo naimisissa, eikä hänkään ollut aikaisemmin harkinnut naispartneria. Että vaikuttavan hyvää!

Nanna toteaa MTV:lle, että tätä kanaruokaa kehtaa tarjota vieraillekin. Sen lisäksi se on nopea ja huokea ruoka arkeen.

– Parasta on huikea maku, vaikka raaka-aineita on vain muutama.


Testaa myös suosittua Lyonin kanaa:

Lyonin kana – näin valmistuu ylistetty kanaruoka 2:08

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!