Arkiruokahitti! Mahtava vaihtoehto ainaisille kalapuikoille: "Edullinen, erittäin maukas ja nopeakin ruokalaji"

Kala kalamurekepihvit
Kalamurekepihvit ovat perinneruokaa parhaimmillaan. Shutterstock

Suositussa arkiruokahitti-juttusarjassamme nostetaan esiin MTV Uutisten Makuja-ruokasivujen parhaita arkiruokaohjeita. Tämä kalaruoka on mainio vaihtoehto ainaisille pakastealtaan kalapuikoille. 

MTV Uutisten Makuja-ruokasivujen arkiruokahitti-juttusarjassa nostetaan esiin suomalaisten suosikkiohjeita Maikkarin reseptiarkistosta. Reseptien joukosta löytyy niin kotikeittiön klassikoita kuin uusia hittejäkin. Ota testiin esimerkiksi tämä Kari Aihisen nakkikeitto, perinteinen ja helppo kanaviillokki , puolessa tunnissa valmistuva paras kermainen kanakastike, tai Henri Alénin mahtava uunilohi.

Tällä kertaa arkiruokahitiksi nostetaan helppo kalaruoka.

Videolla: Martat vinkkaavat, mitä perinneruokaa kannattaa kokata. Artikkeli jatkuu videon alla.

Perinneruokia ei arvosteta tarpeeksi – nyt on aika palauttaa niiden maine 5:17
Nappaa videolta vinkki esimerkiksi kalapuikkojen korvaajaksi!

"Kyseessä on edullinen, erittäin maukas ja nopeakin ruokalaji"

MTV:n Viiden jälkeen -ohjelma päätti vuonna 2020 tehdä Marttojen kanssa perinneruokien maineenpalautuksen. Uudenmaan Marttojen kotitalousneuvoja Marjo Ranta kokkasi ohjelmassa unohdettuja ruokia, jotka ansaitsisivat paikkansa suomalaisten ruokapöydistä. Perinteiselle herkkuaterialle valikoitui pääruoaksi luonnokaloista tehdyt kalamurekepihvit ja lantturanskalaiset.

Luonnonkaloista tehtyjen kalamurekepihvien suuri valtti on niiden ekologisuus. Esimerkiksi silakan ja särjen pyynti vähentää ravinteita vesistöissä. Rannan mukaan kodeissa syödään nykyään pitkälti lohta, vaikka Suomessa on perinteisesti syöty runsaasti myös järvikaloja.

– Kalapihvit ovat siitä loistava ruoka, että siihen soveltuvat myös useat ruotoiset järvikalat. Ruokalajina se on kuitenkin kodeissa aika unohdettu, vaikka kyseessä on edullinen, erittäin maukas ja nopeakin ruokalaji, Ranta kehui.

Monet kavahtavat järvikaloja niiden sisältämien ruotojen vuoksi. Kalamurekepihvien hyvä puoli onkin se, että pienet ruodot silppuuntuvat huomaamattomiksi tehosekoittimessa. 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat