Zinedine Zidane nosti poikansa takaisin Real Madridin pelaavaan miehistöön – tuloksena huima jännitysnäytelmä: "Hullu peli"

Real Madridin päävalmentajaksi hiljattain palannut Zinedine Zidane nosti poikansa Luca Zidanen takaisin joukkueen pelaavaan miehitykseen Espanjan jalkapalloliigan otteluun Huescaa vastaan. Real Madrid voitti ottelun maalein 3–2.

Luca Zidane, 20, on ollut ykkösmaalivahti Realin reservijoukkueessa Castillassa. Hän ei ollut kuitenkaan pelannut Real Madridin ykkösjoukkueessa sitten viime kauden päätöspelissä tekemänsä debyytin, jolloin tuloksena oli 2–2-tasapeli Villarrealia vastaan.

Zinedine Zidanea viime kauden jälkeen Realin päävalmentajana seurannut Santiago Solari ei antanut Luca Zidanelle ollenkaan peliaikaa, mutta nuorukainen oli nimetty penkille neljään otteluun tammikuussa, kun Thibaut Courtois tai Keylor Navas olivat olleet loukkaantuneiden kirjoissa.

Peräsimeen palannut Zinedine Zidane antoi kuitenkin nyt pojalleen mahdollisuuden, kun Courtois oli loukkaantunut Belgian maajoukkueessa ja Navas oli pelannut vastikään Costa Rican kanssa.

– Luca on kolmas maalivahtimme. Courtois ei ollut käytettävissä ja Kaylor on ollut Costa Rican mukana ja tarvitsi vähän lepoa, joten peluutin muuta maalivahtiamme, Zidane perusteli uutistoimisto Reutersin mukaan.

– Otimme hyödyn irti siitä, että monet pelaajamme olivat olleet kansainvälisissä velvoitteissa antamalla muille mahdollisuuden. He suoriutuivat hyvin.

Luca Zidanen peli Huescaa vastaan ei kuitenkaan lähtenyt käyntiin parhaalla mahdollisella tavalla, kun Cucho Hernandez ohitti hänet jo kolmannella peliminuutilla. Isco ja Dani Ceballos veivät Real Madridin maaleillaan 2–1-johtoon, mutta Huescan Xabier Etxeita iski taiston tasoihin 74. minuutilla.

Real Madridin Karim Benzema ratkaisi ottelun lopulta 89. minuutilla värkkäämällään voittohäkillä.

– Se oli hullu peli, mutta hieno niille, jotka tulivat katsomaan sen, Zidane sanoi.

– Olimme vaikeuksissa, mutta täytyy onnitella vastustajaamme siitä, miten he pelasivat. He ovat pohjalla ja iskivät pöytään hyvän esityksen. He aiheuttivat meille ongelmia loppuun saakka, mutta saimme hyvän tuloksen, jota tarvitsimme taisteluhenkeämme varten.

Real Madrid majailee La Ligassa kolmantena, 12 pistettä sarjakärki FC Barcelonaa perässä ja kaksi pinnaa Atletico Madridia jäljessä. Huesca on 20 joukkueen sarjassa viimeisenä 22 pisteellään.

Lue myös:

    Uusimmat