Ystävä paljastaa: Pakistanilaismies oli Dianan elämän rakkaus

Ystävä on paljastanut prinsessa Dianan suunnitelleen avioliittoa pakistanilaisen sydänkirurgin kanssa viimeisinä vuosinaan.

Britannian prinsessa Dianan kuolemasta tulee kuluneeksi kuusitoista vuotta, mutta prinsessa pysyy edelleen ihmisten sydämissä. Diana nähdään uuden Vanity Fair -lehden kannessa, ja lehden jutussa Dianan ystävät avautuvat prinsessan rakkauselämän käänteistä.

Vuonna 1997 menehtynyt prinsessa Diana seurusteli vuosina 1995–1997 pakistanilaisen sydänkirurgi Hasnat Khanin kanssa. Myöhemmin Diana seurusteli elokuvatuottaja Dodi Al Fayedin kanssa, mutta ystävien mukaan pakistanilaiskirurgi oli prinsessan elämän rakkaus.

– Diana oli täysin rakastunut Hasnat Khaniin ja halusi naimisiin hänen kanssaan, vaikka se olisi tarkoittanut asumista Pakistanissa, kertoo Hasnat Khanin serkun entinen vaimo, toimittajanakin tunnettu Jemima Khan.

Jemima Khan sanoo ystävystyneensä Dianan kanssa tämän tiedusteltua, minkälaista elämä Pakistanissa on.

– Hän tuli tapaamaan minua kahdesti Pakistaniin auttaakseen keräämään rahaa sairaalalle, mutta molemmilla kerroilla Diana tapasi myös hänen perhettään keskustellakseen mahdollisesta avioliitosta Hasnatin kanssa.

– Hän halusi myös tietää, kuinka vaikeaa minun oli tottua elämään Pakistanissa.

Julkisuus syynä eroon

Jemima Khanin mukaan avioituminen englantilaisen naisen kanssa olisi ollut Hasnatin äidin "pahin painajainen". Lopulta rakastavaiset ajautuivat eroon, koska julkinen elämä olisi ollut liian raskasta Hasnatille.

– Hasnat on kunnollinen ja yksityisyydestään kiinni pitävä mies perinteisestä, konservatiivisesta pakistanilaisesta perheestä, ja hän oli huolissaan, kuinka kaikki tulisi toimimaan. Hän vihasi ajatusta julkisuuden valokeilassa olemisesta koko loppuelämänsä ajan.

Vanity Fairin artikkelissa on haastateltu myös Dianan ystävää Rosa Moncktonia. Hän uskoo, että Diana seurusteli Dodin kanssa lähinnä tehdäkseen Hasnatin mustasukkaiseksi.

Prinsessa Dianan suhde Hasnatiin on keskeisessä osassa tulevassa elokuvassa, jossa Dianaa esittää Naomi Watts. Tästä huolimatta Hasnat Khan on kieltäytynyt yhteistyöstä elokuvantekijöiden kanssa. Diana ei suotta kuvaillut Hasnatia henkilöksi, "joka ei ikinä petä minua".

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat