Yrjö Kukkapuron Remmi-tuoli

Professori Yrjö Kukkapuro (s.1933) suunnitteli ergonomisia huonekaluja jo ennen kuin sanaa ergonomia oli edes keksitty. Miellyttävästi kehoa tukevan Remmi-tuolin ensimmäinen prototyyppi valmistui vuonna 1969 jolloin Yrjö Kukkapurolle oli jo useaan otteeseen tullut tunne, että muovia oli jo tullut yli äyräiden kaikessa huonekalusuunnittelussa. Niinpä aika oli kypsä mahdollisimman pelkistetyn putkirakenteisen huonekalun kehittelylle.

Remmi-tuoli koostuu yksinkertaisista elementeistä, mikä tekee tuolista klassikon. Vastakohtaisuus - kovat kromiputket ja tyynymäinen pehmeä toppaus – tekevät klassikosta mielenkiintoisen ja ennen kaikkea hyvän istua.

Tuolin nimi on ainoa joka ei jotenkin sovi kuvaan, mutta siihen on selitys. Remmi oli alun perin tuolin työnimi, joka juonsi juurensa prototyypin selkänojan leveistä kuminauharemmeistä. Niistä kuitenkin luovuttiin, kun Tanskasta löytyi parempi materiaali: terässpiraalijousi, joka on tyylikäs, kestävä ja miellyttävästi joustava.

Remmin verhoilu on nahkaa tai kangasta oman valinnan mukaan. Kyynärnojat ovat muoviprofiililla päällystettyä jousiterästä. Sarjaan kuuluu myös rahi ja tuolin voi helposti kasvattaa sohvaksi.

  • Toimittaja Hanna Sumari
  • Kuvauksen tuoli Avarte 09-350 8070
  • t.i.l.a. 7.10.2004

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja