Mainos

Yrittäjien kysely: Vihreiden Pekka Haavisto suomalaisten suosikki pääministeriksi

1:52
Vihreiden Pekka Haavisto suomalaisten suosikki pääministeriksi

Vihreiden puheenjohtaja Pekka Haavisto on suomalaisten suosikki seuraavaksi pääministeriksi. Tämä käy ilmi yrittäjien teettämästä Luottamuspuntari-kyselystä. 

18 prosentin kannatuksen saanut Haavisto on ylivoimainen pääministeriehdokas naisten ja nuorten keskuudessa. Haavisto saa suurimman kannatuksen kaikkialla muualla maassa, paitsi Pohjois- ja Itä-Suomessa.

– Tietysti täytyy olla hyvin nöyränä tällaisen luottamuksen edessä. Neuvottelukyky, tietty rauhallisuus, elämme nyt vaikeita aikoja ja on tärkeää, ettei kukaan jää sivuun, siinä koen olevani vahva, Haavisto kommentoi vahvuuksiaan. 

Toiseksi tullut Kokoomuksen Petteri Orpo saa kyselyssä 15 prosentin  kannatusta erityisesti yli 50-vuotiaiden ja SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne 12 prosentin kannatuksen eritoten miesten parissa. Nykyinen pääministeri Juha Sipilä on ykkössuosikki Pohjois- ja Itä-Suomessa kymmenen prosentin kannatuksella. Häntä kannattavat erityisesti yli 60-vuotiaat. 

Perussuomalaisten Jussi Halla-ahoa kannattaa pääministeriksi yhdeksän prosenttia vastaajista ja Vasemmistoliiton Li Anderssonia kahdeksan prosenttia vastaajista. He molemmat ovat vahvistaneet luottamustaan viime vuodesta. 

Heikoiten pääministeriksi sopisi kyselyn mukaan Sinisten puheenjohtaja Sampo Terho, jota kannattaa pääministeriksi vain yksi prosentti vastaajista.

Puheenjohtajie​​​​​​​n vahvuudet 

Kyselyn perusteella Haaviston vahvuuksia ovat erityisesti lämpö ja erilaisuuden ymmärtäminen, Orpon puolestaan asioiden aikaansaaminen. Rinteen kohdalla päällimmäiseksi nousee oikeudenmukaisuus. Sipilässä vastaajat arvostavat hänen kykyään löytää luovia ratkaisuja. 

Halla-ahoa nostaa arvojen tunnistaminen ja johdonmukaisuus. Anderssonin vahvuuksia ovat muun muassa ymmärrettävyys ja johdonmukaisuus. Terhoa vastaajat kuvailevat muun muassa arvonsa tuntevaksi, ymmärrettäväksi ja päteväksi. 

Yrittäjien Luottamuspuntari-kyselyn toteutti Kantar TNS. Aineisto (n=1078) on kerätty ajalla 25.–31.1.2019, ja sen virhemarginaali on 3,0 %-yksikköä suuntaansa. ​​​​​​​

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja