Yrittäjät lyttäsivät hallituksen yrittäjyys- ja työllisyystoimet – kouluarvosanaksi 6 miinus

2:11
Pääministerin mukaan hallituksen talous- ja työllisyyspolitiikka on oikealla tiellä.

Hallituksen yrittäjyys- ja työllisyyspolitiikka saa yrittäjiltä arvosanaksi 6 -, selviää Suomen Yrittäjien teettämästä kyselystä.​​​​​​​

Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäisen mukaan yrittäjät odottavat, että hallitusohjelmaa ryhdytään laittaman toimeksi.

– Erityisesti odotetaan tekoja työllisyyden vahvistamiseksi. 

Hallitus tavoittelee 75 prosentin työllisyysastetta. Ei hyvältä näytä, ajattelevat yrittäjät eri puolilla Suomea. 

Sanna Marinin (sd.)hallitus saa yrittäjiltä yrittäjyyden edistämisestä keskiarvon 5,75. Tyytyväisimpiä ovat yksinyrittäjät (6,15) ja kriittisimpiä yli 10 henkilöä työllistävät (5,3).

Työllisyyden edistämisestä yrittäjät antavat hallitukselle keskiarvon 5,61. Tässäkin tyytyväisimpiä ovat yksinyrittäjät (6,05) ja kriittisimpiä yli 10 henkilöä työllistävät (5,1). 

Toimialoista tyytyväisimpiä työllisyyden ja yrittäjyyden edistämiseen ovat palvelualojen yrittäjät ja kriittisimpiä teollisuusyrittäjät

Sipilän hallitukselle paras arvosana

Kantar kysyi arviota myös kahden edellisen – Antti Rinteen ja Juha Sipilän – hallituksen yrittäjyys- ja työllisyystoimista. 

Sipilän hallitus sai yrittäjyyden edistämisestä hallituskauden lopulla keskiarvon 7,0 (joulukuu 2018) ja Rinteen hallitus 5,43 (syyskuu 2019). Marinin hallitus sijoittuu siis edeltäjiensä väliin, parannusta Rinteen hallituksesta on 0,32 prosenttiyksikköä. 

Työllisyyden edistämisestä Marinin hallitus saa yrittäjiltä arvosanan 5,61, kun Rinteen hallitus sai hieman vähemmän, 5,46. Sipilän hallituksesta tätä ei kysytty. 

Tiedot käyvät ilmi Suomen Yrittäjien Kantar TNS:llä teettämästä kyselystä, johon vastasi 1051 yrittäjää eri puolilta Suomea. Tiedot kerättiin tammikuun 2020 kahden ensimmäisen viikon aikana.  

 

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja