YouTube julkaisi videon "mahtavasta vuodestaan" – videosta tuli palvelun vihatuin vain kahdeksassa päivässä: "Ei varsinaisesti ollut tavoite"

1:48
Youtubella itsensä elättävä Ilona kertoo, onko hän puolueeton vai puolueellinen vaikuttaja.

YouTuben vuosikatsaus on nyt palvelun ei-tykätyin video.

Videopalvelu YouTube tekee joka vuoden lopulla Rewind-videon, jossa tutkitaan mennyttä vuotta palvelussa. Vuoden 2018 video kuitenkin herätti runsaasti nettiraivoa, kertoo The Verge.

Videota inhottu 11 miljoonaa kertaa

YouTuben vuosikatsaus on nyt palvelun ei-tykätyin video. Se ohitti inhoajamäärässä myös aiemman johtajan, Justin Bieberin Baby-videon.

Bieberin videolla on noin 10 miljoonaa negatiivista ääntä. YouTuben joulukuun alussa julkaisema video peittosi sen kahdeksassa päivässä. Sitä on inhottu 11 miljoonaa kertaa.

Ongelmana kuilu YouTuben oman ja "aidon" sisällön välillä

Videossa esiintyy julkkiksia sekä vuoden suosituimpia hahmoja, ilmiöitä ja videoita.

Käyttäjien mukaan Rewind-videossa on ongelmana kuilu käyttäjien tuottaman, aidon sisällön ja YouTuben suosimien, kiiltokuvamaisen täydellisten videoiden välillä.

YouTube Rewind 2018:

Jos video ei näy, katso se täällä.

Tavoite ei ollut tulla vihatuksi

YouTuben mukaan Baby-videon ohittaminen inhoajamäärässä "ei varsinaisesti ollut sen tavoite". 

– Rehellinen palaute voi olla ikävää, mutta kuuntelemme ja arvostamme sitä, miten paljon ihmiset välittävät, yhtiön edustaja totesi.

– Se, että yrittää vangita YouTuben taian yhteen videoon, on kuin yrittäisi vangita salaman pulloon.

Yhtiö toivoo lisää palautetta ja kertoo harkitsevansa myös suosituimpien Rewind-videota arvostelevien videoiden huomioimista jollakin tavalla.

Miksi YouTube on unohtanut videoltaan suosituimpia tubettajia?

Kun Rewind-video julkaistiin ensimmäistä kertaa vuonna 2011, sen selosti Rebecca Black. Video oli vain kooste kymmenestä eniten katsotusta videosta.

The Vergen mukaan tapa tehdä koostevideota muuttui vuonna 2015, kun YouTube muuttui kotikäyttäjien videopalvelusta ammattimaisen viihteen tarjoajaksi. Moni onkin ihmetellyt, miksi YouTube on unohtanut vuosikatsausvideoltaan suosituimpia tubettajia ja heidän saavutuksiaan.

Lähde: Theverge.com, YouTube

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja