Yllytyshullu matka: kirkkoveneellä Viroon

26:57

Tallinnaan on totuttu kulkemaan matkustaja-aluksella ja kirkkoonkin nykyisin autolla. Pastori Raigo Liiman elvytti kirkkovene-perinnettä soutamalla seurakuntalaisten kanssa huiman matkan Suomesta Viroon

Pastori Raigo Liiman kertoo Studio55.fi-keskusteluohjelmassa seurakunnan kirkkovenesoudusta Suomenlahden yli Viroon. Soutu tehtiin hyvin vanhaa, tanskalaisissa 1200-luvun kartoissa merkittyä, reittiä Porkkalanniemestä Tallinnaan. Aikaa soutumatkaan meni yli kahdeksan tuntia.

– Matkan pituus  on 65 kilometriä yhdestä satamasta toiseen, Liiman täsmentää.

Kahdeksan tunnin soutu aloitettiin iltapäivällä, jotta sää olisi paras mahdollinen. Osa matkasta taitettiin siis pimeällä, öisellä Suomenlahdella.

– Se on myös monen ihmisen unelma, monet sanoivat haluavansa kokea nimenomaan yösoutua, Liiman kertoo ja toteaa itsekin nauttineensa erityisesti soudun pimeästä osuudesta.

Matkaan lisäsi jännitystä muukin kuin yö. Aallot nousivat paikoin korkeiksi mainingeiksi ja välillä vastaan tuli jättimäisiä rahti- ja matkustaja-aluksia. Liiman kertoo, että jos mukana ei olisi ollut Meripelastusseuran pelastusalusta turvaamassa selustaa, matka olisi ollut paljon vaarallisempi.

– Kirkkovene ei puuveneenä näy välttämättä suurten alusten tutkissa, se olisi ollut riski.

Yllytyshullu matka otettiin Virossa vastaan mielenkiinnolla. Kun vene rantautui Tallinnaan, vastassa oli Viron valtiollinen televisio.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja