Yllätyspaljastus: Aviossa oleva nainen välttää tämän vakavan sairauden todennäkösemmin

Hääpäivän kerrotaan olevan yksi elämän onnellisimmista päivistä, mutta uuden tutkimuksen mukaan onni ei kuitenkaan lopu siihen. Aviossa olevat naiset nimittäin sairaustuvat raskauden aikaiseen masennukseen huomattavasti sinkkuja vähemmän.

Yli 6000 naista käsittäneessä tutkimuksessa saatiin selville, että avioliiton satamaan purjehtineet odottavat äidit kärsivät huomattavasti vähemmän raskauden aikaisesta masennustilasta kuin sinkut tai avoliitossa elävät. Tutkimuksessa huomattiin myös, että avioliitossa elävien taustalla oli vähemmän perheväkivaltaa sekä huumausaineiden väärinkäyttöä kuin avoliitossa tai yksin asuneilla.

Tutkimuksen mukaan avioliitossa olevista naisista 10,6 prosenttia kärsi raskauden aikaisesta masennuksesta, kun avoliitossa elävillä luku oli 20 prosenttia. Masentuneiden sinkkuodottajien luku taas päihitti avoliitossakin elävien määrän huimasti, sillä sinkkujen masennusprosentti oli peräti 35.

– Odotimme toisistaan poikkeavia lukuja, mutta emme suinkaan näin dramaattisia. Ketään ei voi pakottaa avioon, mutta tutkimuksen valossa voidaan todeta, että avioliitolla voi olla äidin ja lapsen hyvinvoinnille merkittäviä vaikutuksia, tutkimuksen johtaja Marcelo Uguila Toronton yliopistosta sanoo.

(MTV3)

Lähde: Daily Mail

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja