Mainos

Yli 6 miljardin valtatiehanke Suomesta Komin tasavaltaan.

Venäjällä viritellään jälleen valtatiehanketta Suomesta aina Komin tasavaltaan asti. Luoteis-Venäjälle halutaan uusi liikenteen sekä tiedon valtaväylä Suomen itärajalta aina Komin tasavallan pääkaupunkiin. Ensimmäiset 260 kilometriä Parikkalasta Petroskoihin rakennettaisiin maksullisena moottoritienä. Tielinjaa myötäilisi myös valokaapelilinja aina Karjalan pääkaupunkiin asti. Tiehankkeen puuhamiehet odottavat nyt kiihkeästi Vladimir Putinin valintaa Venäjän presidentiksi, sillä vaalituloksen myötä hanke joko toteutuu tai kaatuu.

Venäjän valtateitä liikkuneet tietävät hyvin, että niin tieyhteydet, liikennekulttuuri että kuin teiden tekninen tasokin ovat kaukana eurooppalaisesta. Uusia ja parempia teitä ei varmasti vastustaisi kukaan, mutta raha on tiukalla.

Kansainvälistä kiinnostusta

Kansainväliset rahoittajat ovat nyt kiinnostuneet Venäjän teistä, koska kasvava liikenne tuo rahat tietulleina nopeasti takaisin. Ensimmäinen liki 300 kilometrin pätkä Suomen rajalta itään aiotaankin rakenraa juuri tuottavana, maksullisena moottoritienä. Uusi tieyhteys lyhentäisi matkaa niin Muurmanskiin kuin Arkangeliinkin satoja kilometrejä. Se olisi tärkeätä Euroopan unionin nyt esillä pitämän Pohjoisen ulottuvuuden takia.

Venäläiset suursijoittajat taas ovat lähtemässä hankkeeseen mukaan, koska sen takuumieheiksi on jo pääministerikautensa asussa ryhtynyt nykyinen vt. presidentti Vladimir Putin.

Jos jo nyt tietokoneiden muistissa valmiina odottavat suunnitelmat saadaan vaalien jälkeen käynmtiin, miljardiluokan tiehanke voi poikia satojen miljoonien työt myös suomalaisille maanrakentajille. Suomalainen metsäteollisuuskin saisi hankkeen toteutuessa raakapuunsa kätevämmin länteen.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.