Irakissa yli 80 on kuollut koronapotilaita hoitavan sairaalan palossa – suurin osa uhreista kuoli, kun heidät irrotettiin hengityskoneista

Moni kuoli, kun heidät irrotettiin hengityskoneista, viranomaiset kertoivat.

Irakissa ainakin 82 ihmistä on kuollut koronapotilaita hoitavan sairaalan palossa, ilmoittaa maan sisäministeriö. Loukkaantuneita on ainakin 110.

Palo levisi koronapotilaita hoitavassa tehohoitoyksikössä pääkaupungissa Bagdadissa.

– Suuri osa uhreista kuoli, koska heidät piti siirtää ja heidät irrotettiin hengityskoneista. Muut tukehtuivat savuun, viranomaiset kertoivat.

Irakin ihmisoikeuskomission jäsen Ali Bayati kertoi, että kuolonuhreista 28 oli ollut hengityskoneissa.

Terveydenhuollon lähteet kertoivat aiemmin AFP:lle räjähdyksestä, jonka syyksi epäillään vikaa happipullojen säilytyksessä.

Viranomaisten mukaan palo levisi nopeasti, sillä sairaalassa ei ollut palontorjuntajärjestelmää. Palo levisi nopeasti kerrosten välillä.

Sairaalat huonossa kunnossa

Palo aiheutti voimakkaita reaktioita sosiaalisessa mediassa. Jaetuilla videoilla näkyi, kuinka palokunta yritti sammuttaa liekkejä samalla kun potilaita ja heidän läheisiään yritti paeta palavasta rakennuksesta. Jotkut pyrkivät liekkejä pakoon hyppäämällä ikkunasta.

Irakin sairaalat ovat huonossa kunnossa vuosikymmeniä kestäneiden konfliktien ja heikkojen investointien takia. Sairaaloissa on pulaa potilaspaikoista ja lääkkeistä.

Keskiviikkona Irakissa ylittyi miljoonan koronatartunnan raja. Se on uutistoimisto AFP:n mukaan enemmän kuin muissa arabimaissa. Maassa on kuollut yli 15 000 ihmistä koronaviruksen seurauksena.

Irakin rokotusohjelma alkoi viime kuussa, ja siihen on saatu lähes 650 000 rokoteannosta. Niistä suurin osa on saatu lahjoituksina tai Covax-ohjelman kautta. Ohjelma tukee köyhiä maita rokotuksissa.

Juttua päivitetty kauttaaltaan 25.4.2021 klo 13.39. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja