Mainos

Yleisurheilun ruotsalaislegenda joutui miehen vainoamaksi – kärsii edelleen kokemistaan kauhunhetkistä

23:42
Videolla tuorein Tulosruutu.

Ruotsalainen seitsenottelun olympiavoittaja ja kolminkertainen maailmanmestari Carolina Klüft joutui aiemmin urallaan miehen vainoamaksi. Hän kertoo nyt Expressenille, että kärsii edelleen tapahtuneesta.

Klüftin tilanne vaati lopulta poliisin suojaa useissa kilpailuissa. 

– Urheilussa on aina ne huonot puolensa. Se ei ole pelkkää kultaa ja vihreitä metsiä, kun sinusta tulee julkisuuden henkilö. Sinä on omat haasteensa, Klüft sanoo.

Ruotsalainen sanoo, että hän saattaa edelleen tulla erittäin surulliseksi, kun hän puhuu tai ajattelee häntä seurannutta miestä.

– En halua, että sellainen vaikuttaa elämääni. Yritän pysyä vahvana. En halua, että se rasittaa minua. Ajattelen paljon omia lapsiani. Tiettyinä hetkinä se kuitenkin valtaa minut. Se on erityinen tunne, kun ei voi tuntea oloaan turvalliseksi. Jos ajattelen sitä paljon, niin silloin tulee vaikeaa. Teen kuitenkin varotoimenpiteitä, jotta perheeni voi tuntea olonsa turvalliseksi, Klüft kertoo.

Viime vuonna Klüftin perhe päätti muuttaa Tukholmasta Järvsöhön. 

– En tiedä, onko siinä suora yhteys häneen. Sitä en voi suoraan sanoa. Tällä on tietenkin tekemistä sen kanssa, että pidän siitä, kun saan olla rauhassa. Sitä, että minulla on luonto ja rauha ympärilläni. Se merkitsee paljon persoonallisuudelleni. Voin hakea sieltä energiaa. Siinä ei ole kyse siitä, että haluaisin piiloutua metsään, Klüft toteaa.

Klüft lopetti uransa vuoden 2012 Suomi-Ruotsi -maaotteluun.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja