Yleinen ihonhoitovirhe: Tätä tuotetta suomalainen ei osaa käyttää

Kasvojen puhdistaminen aamuin sekä illoin pitäisi kuulua jokaisen kauneus- ja ihonhoitorutiineihin. Eräs oleellinen hoitotuote ei kuitenkaan ole löytänyt tietään kaikkien jokapäiväiseen käyttöön.

Oli sitten aamu tai ilta, ihonhoito alkaa aina kasvojen kokonaisvaltaisesta puhdistuksesta. Kuitenkin eräs oleellinen, nestemäinen puhdistustuote tuntuu olevan monille suomalaisille jokseenkin vieras omassa päivittäisessä ihonhoitorutiinissa.

Kauneuden asiantuntija Tarja Gallacher kertoo Kauneusvinkeille, että eritoten kasvoveden käyttö unohtuu monilta – tai sitä ei edes osata tai haluta käyttää päivittäin.

– Ja sen kyllä sen myös näkee. Moni ei tiedä, miten tärkeä tuote kasvovesi on, Gallacher kertoo.

Kasvovesi on tärkeä osa ihonhoitorutiinia, sillä tuote muun muassa viimeistelee ihon puhdistuksen, parantaa ihon kosteustasapainoa sekä hoitaa ihoa.

Mutta miksi kasvoveden käyttö sitten unohtuu suomalaisilta?

– Sen käyttötarkoitusta ei täysin tunneta. Yksi syy myös on laiskuus; on kiire, ei oikein viitsitä tai sitten ei oikein tiedetä sen funktiota, asiantuntija summaa.

Hetkisen arjen keskellä ihonhoitotrendit ovat kulkeutuneet hybridiajatteluun: markkinoilla on paljon ihonhoitotuotteita, joissa on monta funktiota. Klassinen esimerkki on monitoimituotteena tunnettu BB-voide, joka korvaa parhaimmillaan kuusi eri tuotetta.

– Tämä kehitys johtuu siitä, että olemme niin kiireisiä ja vähän laiskojakin. Elämänrytmimme on sellainen, että elämme kiireen silmässä, jolloin tarvitsemme myös helpot ja nopeat tuotteet, Gallacher hymyilee.

Kolme askelta: Puhdista ihosi näin päivittäin

1. Puhdista mascara silmämeikinpuhdistusaineeseen kostutetulla vanulapulla. Paina vanulappu hellästi suljetun silmäluomen päälle ja odota vähintään viisi sekuntia, ennen kuin pyyhit kevyesti silmämeikin pois.

2. Puhdista kasvot ja kaulan iho pyörivin liikkein omalle ihotyypillesi sopivalla puhdistustuotteella. Huuhtele vedellä.

3. Viimeistele puhdistus kasvovedellä kostutetulla vanulapulla.

Lue myös:

    Uusimmat