Yle: Jorvin päivystykseen ei ole voitu tuoda kymmeneen päivään yhtään potilasta ambulanssilla

Sotealueiden johtajien mukaan rahoitus ei riitä, ministeriön mukaan häiriöitä luvassa tammikuussa 6:16
Sotealueiden johtajien mukaan rahoitus ei riitä, ministeriön mukaan häiriöitä luvassa tammikuussa

Jorvin sairaalan yhteispäivystykseen ei ole voitu kymmeneen päivään tuoda yhtään potilasta ambulanssilla, uutisoi Yle. Päivystys on ollut liian pahasti ruuhkautunut.

HUS Akuutin toimialajohtaja Maaret Castrén kertoo Yleisradiolle, että ensihoidossa on ollut pahimmillaan kuusitoista kiireellistä potilasta ambulanssia odottamassa, jotta potilaat voitaisiin kuljettaa hoitoon muille osastoille.

Ylen mukaan myös potilaiden luovutusajat sairaaloihin ovat pidentyneet. Jos päivystys ei voi ottaa vastaan potilaita, muualle ajavien ambulanssien ajomatkat pidentyvät.

– Se on suoraan ambulanssien resursseista pois. Luovutusajan pitäisi olla 15 minuuttia, mutta nyt se on ollut jopa puolitoista tuntia, HUSin Maaret Castrén sanoo Ylelle.

Castrén sanoo myös, että Kela kuljetusten ongelmat kuormittavat päivystyksiä.

– Meidän sairaankuljetustamme kuormittaa Kela-kuljetusten toimimattomuuden paikkaaminen. Potilaat voivat joutua odottamaan Kela-kuljetusta neljästä kuuteen tuntia, jonka ajan he ovat niin sanotusti hyväkuntoisina meillä ja sen aikaa tarvitsevat potilaspaikan, hän kertoo Ylelle.

Yle kertoo, että potilaita on jouduttu lähettämään päivystyksestä kotiin, vaikka hoitajat tietävät jo valmiiksi, että samat ihmiset palaavat pian takaisin.

Päivystykset kärsivät etenkin pitkään jatkuneesta hoitajapulasta.

Lue myös:

    Uusimmat