Yle: Helsingin poliisi on käynnistänyt selvityksen rikoskomisario Pekka Hätösestä – poliittista taustaa vihreissä, mutta tutkii muiden puolueiden kohuedustajia

16:38
Video: Hussein al-Taee (sd.) kommentoi kohukirjoituksiaan medialle keväällä. Rikoskomisario Pekka Hätönen on johtanut tapauksen tutkintaa.

Helsingin poliisi on käynnistänyt selvityksen, joka koskee vihreisiin kuulunutta tutkinnanjohtajaa, kertoo Yle.

Helsingin poliisi kertoo Ylelle saaneensa kielteistä palautetta siitä, että Päivi Räsästä (kd.), Hussein al-Taeeta (sd.) ja Juha Mäenpäätä (ps.) koskevat tutkinnat kiihottamisesta kansaryhmää vastaan ovat tutkinnassa rikoskomisario Pekka Hätösellä, sillä Hätösellä on tausta vihreissä.

Hätönen oli viime kunnallisvaaleissa vihreiden ehdokkaana Espoossa. Helsingin poliisi selvittää nyt, kuuluuko Hätönen yhä vihreisiin ja voiko hän toimia tutkinnanjohtajana.

Espoon vihreät kertoo STT:lle, ettei voi kommentoida sitä, kuka kuuluu puolueeseen. STT ei ole toistaiseksi tavoittanut Hätöstä kommentoimaan.


Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja