Mainos

Yksityiset sairausvakuutukset yleistyvät nopeasti

Yksityinen sairausvakuutus on yli 600 000 suomalaisella, eniten niitä on lapsilla. Viime vuonna vakuutusten määrä kasvoi arviolta jopa viidenneksellä.

Yksityisten sairauskuluvakuutusten suosio kasvaa nopeasti. Eniten vakuutuksia otetaan lapsille, mutta aikuisten sairauskuluvakuutukset yleistyvät nyt lasten vakuutuksiakin nopeammin.

Jo yli 600 000 suomalaisella on yksityinen vakuutus sairauden varalta. Viime vuoden lukuja ei vielä ole koottu yhteen, mutta yhtiöt puhuvat jopa viidenneksen vuosikasvusta.

Kaksi kolmannesta vakuutetuista on lapsia, mutta tällä hetkellä aikuisten vakuutukset lisääntyvät jopa lasten vakuutuksia nopeammin. Suosituimpia vakuutukset ovat suurissa kaupungeissa.

Myös uusia tuotteita kehitellään jatkuvasti. Tapiola lanseerasi äskettäin uuden vakavan sairauden vakuutuksen, jota markkinoidaan suorin sanoin: "Vakuutus täydentää sosiaaliturvan jättämiä aukkoja."

Kun vakuutusten hinnat ovat sievoiset, on lopputulos se, että maksukykyinen pääsee vastaanotolle varatonta nopeammin.

Sosiaali- ja terveysministeri Sinikka Mönkäre myöntää, että esimerkiksi Helsingin ylipitkät terveyskeskusjonot ovat epäoikeudenmukaisia.

- Se ei ole tasa-arvoista, ja sen takia on säädetty kansallinen terveyshanke, hoitotakuu ja tietyt hoitoonpääsyn aikarajat. Myös Helsingissä sitä on noudatettava ja uskon, että sen eteen ponnistellaan, Mönkäre vakuuttaa.

Mönkäre pahoittelee sitä, että ainakin pääkaupunkiseudulla ihmisten luottamus julkisiin terveyspalveluihin horjuu.

- Se on ikävää. Ja pääkaupunkiseudun pitää tavoittaa luottamus uudelleen, koska missään tapauksessa yksityisillä vakuutuksilla ei tasa-arvoisesti hoideta ihmisten asioita.

Vakuutusyhtiöiden keskusliiton vakuutustutkimuksen mukaan lakisääteinen sosiaaliturva koetaan aiempaa riittämättömämmäksi. Viime vuonna jo puolet vastaajista katsoi, että vapaaehtoinen vakuutus on välttämätön sosiaaliturvan täydentämiseksi.

Helsinkiläisen lastenlääkäriasema Pikkujätin asiakkaista valtaosalla on sairauskuluvakuutus. Niin myös puolitoistavuotiaalla Tatu Viinikaisella.

- Meidän ei tarvitse lähtee jonottaan minnekään. Me pääsemme hoitoon heti, kun tilanne on päällä, toteaa Tatun isä Petri Viinikainen.

Samaa sanoo myös Irma-tytön äiti Kristina Turunen.

- Lapsen on helppo päästä sitten lääkäriin. Julkisella puolella jonotkin voi olla tosi pitkiä.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 15.05.2005)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.