Soolona reissuun – miksi yksin matkustaminen kannattaa?

Monelle ajatus yksin matkalle lähtemisestä aiheuttaa päällimmäisenä pelkoa. Miten pärjään yksin, tylsistynkö heti, iskeekö koti-ikävä tai entä jos jotain sattuu?

Reissuun lähteminen yksin on kuitenkin parhaillaan kasvattava ja ainutlaatuinen tapahtuma. Ilman reissukaveria joutuu pakostikin tutustumaan paikallisiin ihmisiin ja myös uusien ystävyyssuhteiden solmiminen on todennäköisempää yksin reissatessa. Yksin reissaaminen ei ole tavatonta ja saatat törmätä matkallasi muihinkin sooloilijoihin.

Yksin matkustavan kannattaa selvittää, minkälaisia turvallisuusohjeita turistin kannatttaa kohdemaassa ottaa huomioon. Yksin ollessa olisi erityisen ikävää kohdata esimerkiksi taskuvaras, kun mukana ei ole kaveria, jolta voisi esimerkiksi lainata rahaa.

Jos yksin matkustaminen kiehtoo, kannattaa oman matkan suunnittelu aloittaa rohkeasti heti. Huolellinen valmistautuminen karistaa myös suuren osan peloista. Suunnittelun kanssa ei tarvitse myöskään pitää kiirettä – päätäthän itse milloin ja mihin matkustat.

Tässä yksin matkustamisen parhaita puolia:

1. Päätät itse matkabudjettisi

Moni elää uskossa, että yksin reissaaminen olisi kalliimpaa kuin kaverin kanssa, mutta yksin ollessasi päätät budjetistasi itse. Kuten yksin shoppaillessakin, tuhlaat todennäköisesti vähemmän rahaa myös matkustaessasi yksin. Päätät itse, mihin maahan matkustat, missä syöt ja missä hotellissa yövyt.

2. Voit mennä minne haluat

Matkakohteen valinta puolison tai kaverin kanssa voi olla vaikeaa, jos mielipiteenne eivät osu yksiin. Yksin matkaa suunnitteleva saa kuitenkin toteuttaa matkahaaveensa vapaasti. Kun olet tehnyt ensimmäisen matkasi yksin, maailma tuntuu avautuvan sinulle aivan uudella tavalla.

3. Voit lähteä milloin haluat

Lomien ja vapaapäivien ollessa kiven alla, yksin matkustaminen tarjoaa vapauden lähteä juuri silloin kuin sinulle sopii. Jos esimerkiksi työsi takia saat yllättäen pidemmän viikonlopun, voit lähteä vaikka heti.

4. Voit tehdä mitä haluat

Yksin reissatessa päätät itse aikataulustasi. Jos uima-altaan reuna houkuttelee kaupunkikierrosta enemmän, voit lökötellä rantatuolissa vaikka koko päivän. Jos taas rakastat nähtävyyksien kiertämistä, voit vierailla juuri niissä paikoissa, jotka sinua kiinnostavat eniten.

5. Tutustut uusiin ihmisiin

Yksin matkustaessa on usein pelko, että tuntee itsensä yksinäiseksi. Uusiin ihmisiin kannattaakin tutustua, sillä muilta reissaajilta voi saada tärkeitä vinkkejä matkustamiseen. Paikallisiin tutustuminen avartaa myös uuden matkakohteesi kulttuuria.

Lue myös:

    Uusimmat